Кандидат-депутатът от РБ Вельо Илиев със 100 седесари ядоха и пиха в Благоевград за сметка на бизнесмена Петър Байкушев

Кандидат-депутатът от РБ Вельо Илиев със 100 седесари ядоха и пиха в Благоевград за сметка на бизнесмена Петър Байкушев, съобщава в. Вяра в днешния брой.

След почерпка със задушено пилешко и торта екскметът на Петрич се раздаде и на сцената, обра овациите с изпълнение на „Назад, назад, моме Калино”

51-01-81-33333333333333-copy

В. Илиев (по средата) със своите съпартийци по време на купона

 Екскметът на Петрич Вельо Илиев събра над 100 души активисти на СДС на предизборна почерпка. Оказа се обаче, че яката група пила и яла на корем за сметка на председателя на Камарата на строителите в България Петър Байкушев. Синът на Байкушев – Димитър, лично долетял в благоевградското заведение „Дрийм”, за да осребри масрафа по изядените от купонджиите шопски салати, гарнирани със задушено пилешко със зеленчуци. За десерт пък всички се облажили с парче торта „Бачиново”. Екскметът и симпатизантите му вдигали наздравици с червено вино, издадоха източници на „Вяра”.

51-01-81-22222222222222-copy

В. Илиев поздрави всички купонджии  с песента „Назад, назад, моме Калино”.

Явно ентусиазиран от номинацията си за депутат от листата на Реформаторския блок, Вельо Илиев се веселил от сърце. В разгара на купона екскметът грабнал микрофона и запял „Назад, назад, моме Калино”. За изпълнението си бил възнаграден с бурни аплодисменти и овации на старите си приятели от СДС, сред които благоевградския адвокат Давид Сукалински, Иван Петков и Стоил Драганов и др. Тържеството продължило на макс до малките часове на нощта с много песни и хора.

Свидетели на веселбата се обадиха в редакцията още същата вечер и съобщиха, че Вельо Илиев си тръгнал от купона, без да уреди сметката.

Репортер на „Вяра” отиде на място в заведението, за да провери вярно ли е това. Управителят на ресторанта не беше на място, но сервитьорът Краси обясни, че не е имало проблеми със сметката.

”В действителност групата беше при нас, още същата вечер сметката плати синът на бизнесмена Петър Байкушев – Митко. Нямам представа каква е уговорка между тях”, каза той и отказа да съобщи точната сума.

51-01-81-1111111111111-copy

Групата похапна шопска салата и задушено пилешко със зеленчуци.

Припомняме, че Байкушев е собственик на строителната фирма „Молитстрой-Чорбаджийски и Байкушев”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене