Джалил Бошнак: Дошло е време да поведем непримирима битка срещу омразата, разделението, противопоставянето

Обръщение на Джалил Бошнак, кандидат за народен представител от ДПС, област Благоевград:

„Уважаеми съмишленици и приятели,

Дошло е време хората, които ни разделят, да призовават за единство,

дошло е време предателите да обвиняват в предателство, крадецът да вика дръжте крадеца.

Дошло е време да поведем непримирима битка срещу омразата, разделението, противопоставянето, да поведем битка срещу популизма, срещу високомерието на политиците, откъснали се от реалния живот и проблемите на хората.

На 26 март 2017 г. ни предстоят извънредни парламентарни избори, пред нас е едно от основните ни конституционни права, правото да избираме и да бъдем избирани.

За да реализираме промяната, която искаме за всички български граждани, за да гарантираме достоен живот за родителите ни, за децата ни, за нас, е необходимо всички непоколебимо и единно да използваме основното оръжие на демокрацията, а именно бюлетината и с номер 9 в нея да дадем подкрепата си за ДПС, за ясна и изпълнима програма.

Ние, кандидатите за народни представители от ДПС в област Благоевград, заставаме пред Вас с ясното съзнание за национално отговорна партия, която има капацитета, опита и визията за промяна.

Ние от ДПС в област Благоевград, както и лично аз, заставаме пред Вас, като отговорни политици, участвали в 27-годишната история на демократична България.

Уважаеми съпартийци, съмишленици, симпатизанти и приятели, предизвикателството пред мен е много голямо. Вече 5-и мандат, близо 18 години съм в местния парламент на община Гоце Делчев като общински съветник. През всичките си мандати съм бил председател на Комисията по образование, култура, историческо наследство и вероизповеданията, а от миналия мандат съм и заместник-председател на Общинския съвет в Гоце Делчев.

Доказал съм се пред моите съграждани с упоритост, откритост, честност и ангажираност към проблемите на всички граждани. Познавам в детайли проблемите на хората в региона и формулата за тяхното решение.

Уважаеми приятели, аз няма да се променя.

Колкото и опонентите да се опитват да ме унижат или да покажат омраза към моята личност и към политическата сила, която представлявам, няма да успеят, защото, както винаги досега, отново ще отговоря на негативизма с още-по голяма обич и разбиране на хората, на проблемите и болките.

Когато преди близо 18 години за пръв път се изправих пред Вас и Вие, въпреки че ме гледахте недоверчиво, ми гласувахте доверие.

Сега, когато след близо 18 години неуморен труд се изправям пред Вас, имам самочувствието да поискам Вашия вот. Убеден съм, че познавайки ме, Вие ще подкрепите листата, в която съм и аз.

През оставащите дни от предизборната кампания ние ще водим толерантна, разумна и позитивна кампания, призоваваме и Вас да бъдете позитивни и добронамерени, защото независимо от резултатите и всички онези, които ще минат да искат Вашата подкрепа, и ще си заминат, Ние с Вас оставаме тук да живеем заедно.

Колкото до нашите опоненти, ще им пожелая успех и толерантна кампания. На нашите бивши „съмишленици” ще кажа, че с разделението и агресивното противопоставяне всички ще се убедим, че посоката е грешна, а идеята да се делят хората чрез лъжи и омраза е пагубна.

Уважаеми „съмишленици”,

Обръщам се към Вас като приятел. Нашият избирател е мъдър. Той никога няма да се поддаде на провокации. Моето усещане е, че след изборите и изненадата и разочарованието ще бъдат големи. Времето на опити с търпението на народа свърши.

Призовавам всички избиратели да не поддаваме на манипулациите на партии еднодневки, които нямат бъдеще, създават раздор и противопоставяне!

На всички пожелавам успех на изборите! Да бъдем единни и сплотени с №9 в бюлетината!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене