МАРГАРИТА ПЕТКОВА И ДОБРОМИР БАНЕВ ПРЕДСТАВЯТ СЪВМЕСТНАТА СИ СТИХОСБИРКА НА ЛИТЕРАТУРНА ВЕЧЕР В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

плакат

Община Гоце Делчев Ви кани на представянето на най-успешната стихосбирка през последния четвърт век „Абсурдни времена” – любовен дует на поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.
Срещата ще се състои на 12 април, 2014 г. (събота) от 18.00 часа, в изложбената зала на Дома на културата.
Освен, че ще представят своята уникална стихосбирка, която представлява своеобразен диалог между тях, двамата поети ще участват в отворена дискусия с любителите на словото от Гоце Делчев и ще отговорят на техните въпроси.

Маргарита Петкова е родена в София. Завършва българска филология във Великотърновския университет. Публикува от ученичка в столичния печат и нашумява още преди да излезе първата й книга „Дива къпина“ през 1983 г. Автор е на 13 стихосбирки, на текстовете на над 200 популярни песни и няколко мюзикъла. Носител на национални награди, между които „Димчо Дебелянов“, „Изворът на Белоногата“, „Златна амфора“, удостоена е от Съвета на европейската научна и културна общност със значката „Златна книга“ за принос към развитието на българската култура. Поет, преводач, публицист. Нейни произведения са превеждани на почти всички европейски езици. Маргарита Петкова е автор на текстовете на много любими български песни – „Иване, Иване” в изпълнение на Богдана Карадочева, „Болката отляво” на Васил Найденов, „Балкански синдром” Тони Димитрова и много, много други.

Добромир Банев е роден в гр. Ловеч. Завършил „Право” през 1993 година в СУ „Св. Климент Охридски”. Автор на текстове за поп-песни, на материали за периодичния печат, автор на книгата „Еднакво различни”, излязла през 2011 година. Съвсем скоро ще излезе от печат и втората му самостоятелна книга с работно заглавие „Хамалогия на чувствата”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене