Ето кой е ресторантьора олекна с 5600 лв. в Пиринско

5600 лв. успяха да отмъкнат неизвестни крадци от едно от най-оборотните заведения в Банско – „Дървената къща“, което се намира под паркинга на начална станция на кабинковия лифт. Апашите разбили вратата на аварийния изход и задигнали единствено наличната в касата парична сума.

„За съжаление въпреки засиленото полицейско присъствие кражбите се случват често. На нас това ни е за втори път. Миналата година имахме кражба, която беше извършена по идентичен начин. Мисля, че доста престъпници от цялата страна идват в Банско през сезона и правят тези престъпления“, каза единият от съсобствениците на ресторанта Ивайло Лалев. Той допълни, че изключва напълно вероятността някой от персонала да е замесен в кражбата, и изрази съжаление, че никой в курорта не се чувства напълно спокоен и не е застрахован от подобни набези на крадци.

Парите са били предвидени за заплати на персонала, за сметки и зареждане на продукти за заведението. Кражбата е извършена в малките часове на денонощието в събота срещу неделя. Констатирана е от персонала сутринта при отварянето.

Ресторантът се намира на една от най-оживените улици в Банско „Найден Геров“, на която има десетки търговски обекти и е добре осветена. Полицията е иззела записите на всички камери в близост, които биха могли да заснемат крадците, уведомена е и Районна прокуратура – Разлог.

ЯНА ЙОРДАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене