Свържете се с нас

Таблоид

Дъжд на Разпети петък, слънце за Великден

Публикувано

на

пролет

Дъжд ще ни окъпе на Разпети петък, но на Великден ще грее слънце. Навръх празника температурата ще се движи около 15 градуса. Това показва дългосрочната прогноза за България на руския сайт gismeteo.ru.
Топла пролет, но по-хладни април и май ни очакват тази година в сравнение с миналата, съобщил пред „Телеграф“ доц.д-р Илиян Господинов от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.
„Според сезонната прогноза пролетта ще бъде по-топла от нормалното или с температури близки до нормалните, но не и студена. Отминалият март беше по-топъл от миналогодишния, което е индикация, че целият сезон ще бъде относително топъл“, обяснява още специалистът.
Април ще е малко по-хладен от миналогодишния, който беше много топъл. Средните месечни температури през този месец на 2013 година бяха с 1 до 3 градуса над нормалното в различните части на страната. Очаква се сега градусите да бъдат около нормалните или с 1 градус над средните. Средните месечни температури през този пролетен месец са 10,11,12,13 градуса в зависимост от съответния регион. В момента времето в страната е относително топло за сезона, казва още Господинов.
Май също се очаква да бъде с нормални месечни температури, което ще го направи по-хладен от май 2013 г, който също беше малко по-топъл от нормалното. И през април, и през май може да очакваме нормални количества валежи.
Очаква се предстоящото лято да бъде топло или нормално по отношение на температурите.

Е79

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ