Дъжд на Разпети петък, слънце за Великден

пролет

Дъжд ще ни окъпе на Разпети петък, но на Великден ще грее слънце. Навръх празника температурата ще се движи около 15 градуса. Това показва дългосрочната прогноза за България на руския сайт gismeteo.ru.
Топла пролет, но по-хладни април и май ни очакват тази година в сравнение с миналата, съобщил пред „Телеграф“ доц.д-р Илиян Господинов от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.
„Според сезонната прогноза пролетта ще бъде по-топла от нормалното или с температури близки до нормалните, но не и студена. Отминалият март беше по-топъл от миналогодишния, което е индикация, че целият сезон ще бъде относително топъл“, обяснява още специалистът.
Април ще е малко по-хладен от миналогодишния, който беше много топъл. Средните месечни температури през този месец на 2013 година бяха с 1 до 3 градуса над нормалното в различните части на страната. Очаква се сега градусите да бъдат около нормалните или с 1 градус над средните. Средните месечни температури през този пролетен месец са 10,11,12,13 градуса в зависимост от съответния регион. В момента времето в страната е относително топло за сезона, казва още Господинов.
Май също се очаква да бъде с нормални месечни температури, което ще го направи по-хладен от май 2013 г, който също беше малко по-топъл от нормалното. И през април, и през май може да очакваме нормални количества валежи.
Очаква се предстоящото лято да бъде топло или нормално по отношение на температурите.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене