Григор Димитров загуби спечелен мач срещу Джак Сок и отпадна в Индиън Уелс

Григор Димитров отпадна от турнира Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Българинът загуби драматично от неудобния за него американец Джак Сок с 6-3, 3-6, 6-7(7). Мачът бе от третия кръг на турнира и продължи 2 часа и 27 минути.

Димитров имаше леко предимство през целия мач, но в края си помисли, че е спечелил и изпусна инициативата. Мачът се реши в последните две разигравания. Точките са 112-110  в полаза на американеца, който успя да натисне втория сервис на българина.

Така Джак Сок ще има добрия шанс да играе срещу тунизиеца Малек Джазири на осминафинал.

Сок е неудобен, но Димитров е в топ форма

Както се случва в последно време, Григор Димитров започна ударно мача. Първият гейм продължи малко повече от минута. Хасковлията проби за 3-1, което се оказа решително за спечелването на първия сет.

Сок имаше някакви шансове да върне пробива при 2-4, но като цяло Григор диктуваше разиграванията. Той си позволи да подари предпоследния гейм. В последния решителен девети Джак Сок получи възможност за пробив, но прибърза на три пъти и Григор затвори частта с 6-3 за 43 минути.

Първите шест гейма на втората част бяха спечелени от сервиращите сравнително лесно, като нивото на играта на Григор леко спадна. В седмия гейм той поведе с 0-30, но после Сок успя да изпълни добри сервиси и се измъкна.

Следващият гейм Григор допусна изоставане 15-40, след като можеше резултатът да е обратен. Той спаси три точки за пробив, но в последните разигравания шансът беше на страната на американеца. Джак взе последното си подаване относително лесно и изравни частите след 6-3.

Снимка 283404

Източник: GettyImages

Третият сет приличаше в началото на първия. Хасковлията спечели първия гейм на нула, проби във втория и затвърди пробива на нула. Тук може би Григор Димитров реши, че е пречупил съперника си.

Джак Сок нямаше какво да губи и с подкрепата на публиката се върна в мача. При 4-1 българинът имаше възможност да довърши американецът, но сервисите спасиха Сок.

Григор Димитров загуби спечелен мач срещу Джак Сок и отпадна в Индиън Уелс (ВИДЕО)

Седмият гейм се оказа решителен. Григор редеше хубави сервиси и разигравания с грешки. Сок си повярва и успя да спечели петия си брейкбол след грешка на Димитров на мрежата. Геймът продължи общо 16 разигравания.

Оттук нататък инициативата премина на страната на американеца. Григор изпадна в ситуацията да чака победата да дойде сама. Той успя да спечели няколко точки благодарение на припряността на Сок.

В десетия гейм при подаване на съперника Димитров достигна до три мачбола. Тогава Сок спаси първите два със силни сервиса и рискува при третия. За негов късмет топката кацна на линията. Очевидно везните се бяха наклонили към него.

Снимка 283403

Източник: GettyImages

Все пак се стигна до тайбрек. Григор загуби първата точка при собствен сервис и допусна изоставане с 2-5. Все пак той имаше своята възможност, връщайки минипробива за 5-5.

Късметът при 5-6 беше за Григор, когато Сок завърши разиграване в аут с малко. Българинът стигна до четвъртия си мачбол при 7-6, но не можа да посрещне сервиса добре. При последната точка в мача той опита да направи комбинация, същата с която Сок спаси третия мачбол на българина, но топката излезе в аут и срещата приключи.

С този мач се потвърдиха две неща. Първо, че в Индиън Уелс Григор Димитров не може да спечели два мача и второ, че Джак Сок е неудобен за него противник.

Следва турнирът в Маями, който е от същата висока категория.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене