64 единадесетокласници от цялата страна мерят сили в първо по рода си състезание в АУБ с 20 000 лева награден фонд

За първи път в България се провежда състезанието MultiTalent Quest, организирано от Американския университет у нас. Победителите ще бъдат излъчени след финалните кръгове в кампуса на университета от 17 до 19 март.

Общият награден фонд на надпреварата е 20 000 лева и включва участие в летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБГ, лаптопи, таблети и др.

Младежкото състезание се провежда в два кръга и търси талантливи и амбициозни единадесетокласници от средните училища в България с интереси в областта на науката, изкуството и спорта.

В първия кръг участваха 108 ученици, като 64 от тях се класираха за финалите в Американския университет в България.

64-мата финалисти ще демонстрират знания, таланти и умения по време на втория кръг на състезанието. В два поредни дни участниците ще работят индивидуално и в екип върху 3 задължителни и 1 избираема дисциплина.

В задължителните дисциплини са включени дебати на английски, проект за решаване на социо-екологичен проблем и математика, а за четвъртата дисциплина младежите могат да избират между изкуството и спорта.

MultiTalent Quest няма такса за участие, а АУБГ покрива разходите за настаняване и храна по време на състезанието.

MultiTalent Quest се организира от възпитаници на АУБГ със съдействието на студенти, преподаватели и служители и дава възможност на учениците да усетят интернационалната атмосфера и съвременния подход в образователната система на университета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене