Днес започва изплащането на априлските пенсии

пенсии

Днес започва изплащането на априлските пенсии. Заедно с пенсиите си за април, всички пенсионери ще получат еднократна допълнителна сума в зависимост от размера на получаваната пенсия или сбор от пенсии заедно с добавките и компенсациите към тях.

Допълнително 40 лв. ще получат пенсионерите, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лв. включително. Сумата от 30 лв. ще получат пенсионерите с размер на пенсията от 150.01 лв. до 251 лв. включително. За всички пенсионери с пенсия над 251 лв. размерът на добавката е 20 лв.

Промяната на графика е заради празничните и почивни дни през април. Изплащането на пенсиите ще бъде извършено съобразно изготвен график. В пощенските станции парите ще се изплащат до 17 април (четвъртък).

До отпускането на допълнителни пари към великденските пенсии се стигна, след като Надзорният съвет на НОИ утвърди проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни средства в размер на 57 700 000 лв. за еднократно изплащане на допълнителна сума към пенсиите за м. април 2014 г. Средствата ще бъдат за сметка от икономии на разходите и трансферите по централния бюджет на Република България за 2014 г.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене