ЗЛОВЕЩО: Откриха над 240 разчленени и обезглавени трупове на деца

Доброволци и полиция откриха 249 тела в безименни гробове в мексиканския щат Веракрус

Повечето от жертвите са младежи и млади хора, някои дори на по 14 години. Предполага се, че са убити от местните организирани престъпни групи. Много от телата са разчленени или обезглавени, информира bTV.

Те са намерени в общо 125 гроба на терен от 10 акра (100 хил. кв. м) близо до град Колинас де Санта Фе, като около 30% от територията все още не е проучена.
До зловещите открития се стигна, благодарение на работата на добворолческата организация „Ел Солесито“, създадена миналата година като група в „Уатсап“ от шест майки на изчезнали младежи. Днес в нея влизат повече от 70 души, които локализират терените, а проучвателната работа се извършва от специалисти на федералната полиция.

Разкопаването на терена започна през август, след сигнал, че той се използва от престъпните групи за заравяне на жертвите. Повечето останки бяха намерени в последните седмици. Работата продължава. От „Ел Солесито“ очакват да бъдат открити най-малко още пет масови гроба в този район. Телата са погребани в различни периоди – някои преди четири години, други – в последните няколко месеца.
Според щатските власти броят на изчезналите лица от Веракрус е около 3000, от „Ел Солесито“ обаче вярват, че числото е много по-голямо, като посочват, че много семейства не съобщават за изчезнали роднини, а в други случаи сигналите не се разследват.
В последните години Веракрус е един от най-опасните мексикански щати, в който има сериозни проблеми с наркотрафика и корупцията. Бившият губернатор на щата в момента се издирва от Интерпол по обвинения в организирана престъпна дейност, рекет и корупция.

 

 

 

 

 

Блиц

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене