Димитър Делчев в Якоруда и Белица: Ще разбием картелите, ограбващи земеделските производители

Всяка година земеделските производители биват принуждавани да продават на ниски цени, особено когато става въпрос за големи количества наведнъж, както е при тютюта. „Реформаторски блок – Глас народен“ ще разбием тези картели, които ограбяат земеделските произвидители и подбиват цените и вместо производителят да печели, големите пари отиват при прекупвачите.

Това коментира с търговци и производители на пазара в Якоруда Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

По думите му, когато БСП и ДПС са на власт, европейски фондове винаги биват спирани, а сега дори без да са изчакали да дойдат официално на власт, и служебното правителство само започнало да спира пари.

Делчев даде пример с решението за спиране приема на документи за биоземеделие и агроекология, което според него ще лиши много от производителите в региона да получат средства и дори може да доведе до фалити.

По-късно Димитър Делчев се срещна с жители на Белица. Той призова жителите на Якоруда и Белица да не гласуват според наложените стереотипи, а да се запознаят внимателно с програмите на всички партии.

ДПС е силно в региона, но вие имате право на истинско представителство, а не на човек, който за 2 години съм видял 2 пъти в парламента. Такъв човек няма да работи за гражданите, а за себе, добави той.

Няма да спра да обикалям този регион. Тук не е бастион на ДПС, реформатори има навсякъде, коментира Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене