Боецът Богдан Шумаров стана шампион и при професионалистите

Петричанинът стана новият европейски шампион по кикбокс за професионалисти в Двореца на Спорта във Вaрна

На финала той надделя над далеч по-опитня от него португалец Жил Силва, досегашен шампион, който обаче се отказа в четвъртия рунд на Ultimate Pro Fight VII в стил К1 в категория до 71кг. Иначе за Богдан Шумаров това е втори триумф за последната година, след като спечели европейската титла по кикбокс и за аматьори през месец октомври 2016 година в словенския град Марибор.

Иначе за него това не са първите трофеи. Освен Европейски шампион, Богдан е и Световен шампион за кадети през 2014г., многократен Републикански и неколкократен шампион на Про файт.

Богдан Шумаров е възпитаник на треньора от Петрич Славей Христов, но се бие за клуб „Боил“(Варна), където се подготвяше за мача от месец януари под ръководството на Делян Славов и Красимир Кирилов.

Преди двубоя обаче той бе преместен в България, след като предварително бе обявено, че срещата ще се играе на 27 януари в Лисабон. Изненадващо домакините се отказаха от организацията на тази среща, и при това положение с организацията се зае Българската федерация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене