Община Благоевград се включва активно в кампанията „Да изчистим България за един ден”

благоевград

Община Благоевград ще участва за поредна година в националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Проявата е насрочена за 26-ти април. Почистването, в което миналата година се включиха стотици благоевградчани, ще започне в 09:30 часа. Община Благоевград се ангажира с осигуряването на чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани на доброволците от 08:00 до 10:00 часа на няколко места в града. Пунктове ще бъдат организирани в ж.к.”Еленово” – на кръговото при ЗМК; ж.к.”Запад” – на паркинга при зала „Скаптопара”; бул. „Джеймс Баучер” – на моста зад автобусната спирка посока „14-ти полк”; на ул. „Васил Априлов” и на ул. „Яне Сандански” – при блок 15А.

Тази година са включени и допълнителни зони за почистване – Делвинското дере, пътят за с. Делвино, улиците „Делвинска” и „Околчица”, зоните между Енергоснабдяване и военното поделение, срещу входа на ЗМК, терени над СБА и ромската махала, всички пътища за селата Дъбрава, Бараково, Бучино, Церово и Изгрев. Ще бъдат почистени терените над „Кури дере”, над стадион „Христо Ботев”, местността „Чуката”, покрай старите гробища, пътят покрай язовира на с. Логодаж. Кампанията ще обхване още пътя за с.Зелен дол, моста на р. Струма, моста на река Четирка и зелените площи покрай нея, село Покровник.

Освен почистването на районите, инициативата „Да изчистим България за един ден” цели да възпитава у подрастващите стремеж към опазване чистотата на обществените места и природата и непримиримост към нарушителите.

Кампанията „Да изчистим България за един ден” е инициирана преди 4 г. в Естония и част от световното движение „Let’s Do It Word!”.

благоевград 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене