Свържете се с нас

Таблоид

Крупна далавера с частни и общински земи за източване на държавни субсидии в община Гърмен нищи прокуратурата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Прокуратурата в Гоце Делчев е започнала разплитане на крупна далавера с общински и частни земи в община Гърмен, научи ИНФОМРЕЖА.

Първите сигнали са били подадени от жители, изселили се в Турция, които са потърсили земите си неотдавна, за да ги прехвърлят на свои роднини или да ги продадат.

Оказало се обаче, че земите им са отдадени под аренда за по 5 лева на декар, като процесът, който върви и в момента, е тръгнал още през 2015 г.

В тази връзка и други собственици на земи от Дебрен и околните села направили справка и също пропищели, че земите им са отдадени без тяхно знание под аренда, за което също са депозирали жалби в Районната прокуратура в Гоце Делчев.

След направена първоначална справка в службата по земеделие в Гърмен е установено, че под аренда на цена от 5 лева за декар са отдадени с незаконосъобразни договори повече от 400 декара общински земи.

Според решение на Общинския съвет в Гърмен, цената за отдаване под аренда на земя е 7 лева за декар.

Незаконното отдаване под аренда на частни и общински земи в село Дебрен продължава и е въпрос на дни престъпната група да бъде изобличена.

Запознати коментираха, че дори бил известен порочният кръг на далаверата и скандалът щял да гръмне скоро.

„Замесени са кметове на две села и техни роднини, огромното количество отдадена земя под аренда е на близки до въпросните кметове хора с цел за поредна година да излъжат държавата, за да получават субсидии за повече от 300 декара частна и общинска земя, отнета от собственици и общината незаконно и дадена под аренда на територията на село Дебрен“, коментираха местни жители, подали жалби в прокуратурата срещу далаверата със земите им, които пожелаха имената им засега да бъдат запазени в анонимност.

коментара

Таблоид

Сложиха на тезгяха кафето „Младост“ в центъра на Гоце Делчев! Искат му € 300 000!

Публикувано

на

„Младост“ както бе известно дълги години – кафе -„Малибу“, заведението намиращо се в сградата на ОБС – Гоце Делчев е обявено за продан.

Агенцията на местен общински съветник го е обявила за сумата от 300 000 евро.
Ето какво пише в обявата, взета от сайта имоти.бг.

„Продава се работещ, напълно оборудван кафе-бар в идеален център на град Гоце Делчев. Заведението се предлага с цялото оборудване видимо на снимките. Налична е и оборудвана кухня.“

Последните години заведението наистина работеше в криза след криза. Старият собственик финансово закъсал бе ипотекирал имота, наематели едвам издържаха да плащат сметките си.
Вижда се, агонията свърши и собственикът се е предал.

Въпрос на време е да видим дали ще се намери някой да му брои близо 600 000 лева за въпросния имот. И да се намери паралия, трудно ще се разработи това кафе, да се намери качествен персонал е почти невъзможно, а и последно време барът се превърна в пушилня за младите, които се „лигавят“ на по едно кафе или вода, а това разходи не плаща, коментират темата познавачи на бизнеса и заявяват убедено – за толкова пари – избиване на инвестицията е почти невъзможна.

Вестник “ Градът  “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Деца катерят гигантски скали в Неврокопско

Публикувано

на

С трениране на техника на катерене и спускане по отвесна скала пещерен клуб „Прилеп“ в  Гоце Делчев откриха новата пещерняшка учебна година. Младите спелеолози, членове на клуба,  приложиха и усвоиха на практика наученото при теоретичното запознаване с тази техника. Клубът в Гоце Делчев е единственият оцелял пещерен клуб в Югозападна България, което обяснява и членуването на запалени спелеолози от Петрич и Благоевград.

При съвместното обучение, под вещото ръководство на опитните клубни инструктори, младите пещерняци приложиха знанията как да покорят отвесната, около 80-метрова скала в местността „Момина кула“ край гр. Гоце Делчев. Възхищение предизвика героичното изкачване на стената от Таня Благоева от Петрич и ученичката от Гоце Делчев Теодора Бързева. Усвояването на такава техника се налага при проникване в така наречените „каскадни пещери“, при което често се налага спускане и изкачване на подобни стени.

В пещерен клуб „Прилеп“ възрастовата палитра на членовете варира от 11 до 73 години. Впечатляващ е ентусиазмът на 11-годишният Милко от Петрич и 15-годишните Лили и Мими от Гоце Делчев и Благой от Петрич, които със завидни умения и сръчност усвояват уроците по пещерно дело. Сходните интереси към екстремни преживявания и любов към природата обединяват членовете на клуба в един сплотен колектив и истинско, неподправено приятелство между хората от трите града. Традиционно всяка пещерна експедиция завършва с вечер край лагерния огън с любими песни, китарен звън и незабравими спомени.

Вестник “ Градът “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ