„Наследството” от Пиер Шено – подарък за дамите в Банско

Приятен завършек на празника, посветен на жените, бе подарената от ръководството на община Банско постановка „Наследството” от Пиер Шено. Невероятна комедия, изпълнена с много смях, феноменални комедийни ситуации и низ от драматични обрати.

На сцената на читалище „Никола Вапцаров” в Банско, Театър „Искри и Сезони” представи постановката си „Наследството”. Зрителите се насладиха на блестящата игра на Веселин Ранков, Искра Радева, Антон Радичев, Деси Бакърджиева, Милена Атанасова, Илия Георгиев, Стефан Стефанов, под режисурата на Ивaн Taнeв  и сценографията на Петър Начев.

„Много сме щастливи, че на този хубав празник сме заедно с Вас, и то както винаги, благодарение на кмета на Банско, Георги Икономов, който бе така любезен да ни покани” заяви Искра Радева в края на спектакъла.

„Благодарим Ви за тази невероятна среща, защото за всички нас е удоволствие да играем пред такава прекрасна публика, каквато сте Вие” допълни още актрисата.

Финалът на представлението бе съпроводен от бурни  аплодисменти и ставане на крака от възторжената публика, а дамите на сцената получиха цветя, изпратени от Икономов.

Написана през 1973 г. и поставена три години по-късно, пиесата „Наследството” се играе с огромен успех на сцената на „Комеди де Шан-з-Елизе” с Бернар Блие в главната роля. Този пръв успех на автора му донася огромна популярност във Франция и Европа.

Пиесата е преведена на около двадесет езика и отваря пътя за шеметна международна кариера на „Наследството” и другите пиеси на Пиер Шено. Пиесата е отличена с награда за драматургия във Франция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене