Петричка проститутка дежури на стоянката пред немски магазин с детето си в Петрич

СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ВДИГНАТИ НА КРАК

 Валентин ГЕРЧЕВ

Петричка проститутка еже­дневно стои с детето си на стоянката в близост до нем­ски магазин в Петрич. Анге­лина е непрекъснато с мал­кото си момиченце, на около четири години, без да се при­теснява от това, че докато изпълнява обичайните си сексуслуги, детето е оставяно на грижите на останалите три други нейни колежки от бран­ша. Малкото момиченце при­дружава майка си през целия ден, дори и нощно време. Факт, който е крайно обезпо­коителен, предвид възрастта на детето.

Ангелина е стара познай­ница на полицията в Петрич. Преди време тя бе прободена с нож в корема от рециди­вист, с когото тя живееше на семейни начала, и се лекува за кратко в хирургично отде­ление на МБАЛ „Петрич“. Тя има общо пет деца от различ­ни бащи, и живее в махала „Шекер махала“ в покрайни­ните на Петрич, в една стая заедно със сестра си, която обитава другата стая на не­щото като дом. И вчера Ан­гелина бе излязла за лов на клиенти, с дъщеря си, пак на обичайното място, но този път бе в компанията на по-го­лямата си сестра. Липсваха остана­лите – Роска, която бе причината поли­цията в Петрич да

 бъде вдигната на крак, след откритото в Гърция синеоко момиченце, в подозрение, че то е нейна рожба, и другите две жени, изкарващи си пре­храната с платена любов.

Още вчера социалните ра­ботници се задействаха след сигнал, подаден от петрича­ни, за безотговорното отно­шение на майката Ангелина спрямо невръстното й моми­ченце, ставащо ежедневно свидетел на разхайтения и живот. Директорът на Соци­ални грижи в Петрич, Гинка Александрова, се разпореди на подчинените си въпросът да бъде докрай проверен и случаят да бъде изяснен. Тя съобщи, че ще предприемат мерки съвместно с петрич­ката полиция Ангелина да бъде докарана в Дирекцията за обяснения по сигнала на петричани. Така в 13.30 часа Ангелина бе уведомена вече за решението на социалните служители от отдела за за­крила на детето, и очакваше срещата си с тях, по насто­яване на директорката Гинка Александрова. В петричката полиция майката на пет деца се води като рисков фактор в контингента на проституира­щите жени. „Ще предприемем всички мерки, предвидени в този случай от закона“, каза директорът на Социални гри­жи в Петрич, Гинка Алексан­дрова.

Ангелина жи­вее с петте си деца в незакон­но построена къща, защото нямат адресна регистрация, за да бъде тя узаконена. По времето на предишния кмет на Петрич, Вельо Илиев, две­те със сестра й настояваха за общинско жилище като соци­ално слаби и многодетни май­ки. Оказа се, че двете сестри нямат адресна регистрация в Петрич, което блокира иска­нето им, и така въпросът ос­тана висящ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене