Свържете се с нас

Политика

Лютви Местан в Краище: Дойде време да се обединим и да извоюваме истинска демокрация

Публикувано

на

Нека Европа да чуе, че сме се събудили за големия ден – деня на българската демокрация. Тази демокрация, която всички заедно и обединени ще постигнем – българи, турци, мюсюлмани и християни.

Нека заедно извоюваме онази демокрация, която БСП и ДПС не успяха да наложат толкова години, защото не пожелаха, защото искаха да ни държат в заблуда и подчинение. Бъдете с нас и ние няма да ви предадем. Това призова вчера жителите на белишкото село Краище водачът на депутатската листа на ДОСТ в Пиринско Хюсеин Хафъзов.

Със самочувствие и истински хъс за победа – така хората в родопското селце посрещнаха Централния предизборен лъч  на партията, начело с председателя Лютви Местан.

В Краище пристигнаха още Орхан Исмаилов, Мариана Георгиева, както и кандидатите за народни представители за Благоевградска област.

Особено трогателна и емоционална бе срещата на кинорежисьора Евгений Михайлов с доайените не демокрацията в региона Ибраим Къдри и Хасан Ходжов, които познават затворническото страдание от годините на възродителния процес.

„Скъпи приятели, с вас ще продължаваме да се виждаме, защото аз ще бъда вашият представител тук и в следващото Народно събрание. Ще бъда ваш брат. Затова искам да ви призова да гласувате за този, който е един от вас, който разбира вашите проблеми и ще защитава вашите интереси. Сърце не ми дава друг да ви представлява, особено от този, от когото най-много теглите“, призна пред жителите на Краище Хюсеин Хафъзов.

Той даде дума, че всяка седмица ще посещава всяка една от общините в Благоевградска област и да бъде сред хората, които ще представлява.

„Обещавам, че ще посещавам многократно всяко село, всяка махала, всеки дом. Искам да вляза във вашите домове, да пием заедно кафе, да спечеля сърцата ви“, не скри вълнението си Хюсеин Хафъзов и подчерта, че вярва в силата, смелостта и гордостта на всеки един родопчанин.

Председателят на ДОСТ Лютви Местан видя нещо историческо във факта, че след 27 години в това родопско кътче на страната ни се срещат старите приятели Евгений Михайлов, Ибраим Къдри и Хасан Ходжов.

„Защо това е историческо? Защото Хасан Ходжа лежа по затворите, познава болката на затворническото страдание, а Ибраим Къдри бе от първите демократи. Те в началото на прехода имаха една мечта – българи, турци, помаци, цигани, всички заедно да градим една нова демократчна България, в която всеки ще се чувства равноправен независимо от своя произход. Въпреки нашите различия да живеем като братя, като равноправни български граждани“, увери Местан.

В Краище лидерът на ДОСТ бе откровен докрай и призна, че се е нуждаел от време, за да види истинското лице на ДПС.

„ДПС има дев лица. Едното е много красиво и това е вашето лице. Тази партия имаше хора, чисти като сълза като Хюсеин Хфъзов, с когото искахме да променим партита. Другото е задкулисното лице, лицето на на ретроградните сили се оказа много по-силно и наказва всеки, който искаше да промени тази партия“, подчерта Лютви Местан.

В родопското село той сподели, че вчера е бил най-щастливият миг в политическата му кариера, защото на една маса са седнали достойни християни и мюсюлмани.

„Дойде време да се обединим и да си извоюваме онази демокрация, която всички заслужаваме в нашата България“, допълни лидерът на ДОСТ.

По-късно вечерта Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, Орхан Исмаилов, областният лидер Исмаил Джинджи, Мехмед Хаджи и всички от силиня отбор на ДОСТ поднесоха цветя в знак на уважение към дамите, които се трудеха в местното шивашко предприятие.

коментара

ГЕРБ

Народният представител Георги Динев ексклузивно пред Топ Преса: Няма как да бъда доволен от Евроизбори 2019, но това е реалността…

Публикувано

на

Георги Запрев Динев е роден на 29 юли 1975 год. в град Петрич. По професия е икономист, магистър „Предприемачество и мениджмънт”. Преди да стане Народен  представител е изпълнявал длъжността председател на ОбС-Петрич в периода 2015 – 2017 г.

Г-н  Динев  Кметът  на Община Петрич г-н Димитър Бръчков и настоящия Председател на ОбС Петрич направиха страхотен  жест на уважение към всички Председатели на Общински съвет Петрич през последните 30 години. Как се почувствахте на това събитие?

 – Това бе една страхотна идея от страна на председателя и на кмета. Голям жест на уважение към всички, които през последните години допринесохме за развитието на местното самоуправление в на нашата община. Бях поласкан и същевременно много горд, че имах възможността да застана редом до едни от най-емблематичните фигури на прехода и политическия живот на Петрич през последните 30 години. Една наистина много добра инициатива и използвам случая още веднъж да благодаря на г-н Тренчев и г-н Бръчков.

Кои са най-големите постижения на ОбС Петрич, по време на вашето председателство?

 – Имах честта да бъда Председател на ОбС Петрич близо година и половина. Постижения едва ли е най-правилната дума, но смело мога да заявя, че имах едни страхотни колеги, с които успяхме да изградим добър колектив и взехме много отговорни и важни решения за по-доброто бъдеще на Община Петрич, макар че…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

Държавният глава Румен Радев с ключова позиция за оттеглената оставка на Корнелия Нинова

Публикувано

на

Държавният глава не пожела да коментира развитието на БСП

Много е важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за нашата демокрация. Това каза пред журналисти в село Труд президентът Румен Радев по повод оттеглената оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП днес.

„Мисля, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки“, каза още Радев и допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна.

„Мисля, че Нинова знае какво прави“, повтори президентът и уточни, че няма никаква информация за днешния конгрес на БСП. Държавният глава изрази очакването си България да има единна, сплотена политическа позиция, защото е важно за всяка една власт да не остава без опозиция. На въпрос как вижда развитието на БСП, Румен Радев отговори, че многократно е заявявал, че в партийни дела не се меси. Президентът пристигна в село Труд по повод 150-годишнината на местната църква „Света Троица“.

„За народа ни сигурният брод към нашата идентичност винаги е съществувал и това е вярата“, заяви президентът в словото си през жителите на селото. „Убеден съм, че подкрепата на БПЦ има традиции и днес те са силни. Отстояването на нашата вяра изисква духовна сила“, добави Румен Радев.

Президентът отбеляза, че не за първи път е в тази църква и че познава отец Кирил още от времето, когато е бил в Авиобазата в Граф Игнатиево. Храм „Света Троица“ в село Труд е създаден от майстор Минчо Богданов Стари през 1869 година. Честването на 150-годишнината и съвпада с един от най-големите православни празници Петдесетница. Тържествена литургия по случай празника отслужи пловдивският митрополит Николай.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ