Свържете се с нас

Политика

Лютви Местан в Краище: Дойде време да се обединим и да извоюваме истинска демокрация

Публикувано

на

Нека Европа да чуе, че сме се събудили за големия ден – деня на българската демокрация. Тази демокрация, която всички заедно и обединени ще постигнем – българи, турци, мюсюлмани и християни.

Нека заедно извоюваме онази демокрация, която БСП и ДПС не успяха да наложат толкова години, защото не пожелаха, защото искаха да ни държат в заблуда и подчинение. Бъдете с нас и ние няма да ви предадем. Това призова вчера жителите на белишкото село Краище водачът на депутатската листа на ДОСТ в Пиринско Хюсеин Хафъзов.

Със самочувствие и истински хъс за победа – така хората в родопското селце посрещнаха Централния предизборен лъч  на партията, начело с председателя Лютви Местан.

В Краище пристигнаха още Орхан Исмаилов, Мариана Георгиева, както и кандидатите за народни представители за Благоевградска област.

Особено трогателна и емоционална бе срещата на кинорежисьора Евгений Михайлов с доайените не демокрацията в региона Ибраим Къдри и Хасан Ходжов, които познават затворническото страдание от годините на възродителния процес.

„Скъпи приятели, с вас ще продължаваме да се виждаме, защото аз ще бъда вашият представител тук и в следващото Народно събрание. Ще бъда ваш брат. Затова искам да ви призова да гласувате за този, който е един от вас, който разбира вашите проблеми и ще защитава вашите интереси. Сърце не ми дава друг да ви представлява, особено от този, от когото най-много теглите“, призна пред жителите на Краище Хюсеин Хафъзов.

Той даде дума, че всяка седмица ще посещава всяка една от общините в Благоевградска област и да бъде сред хората, които ще представлява.

„Обещавам, че ще посещавам многократно всяко село, всяка махала, всеки дом. Искам да вляза във вашите домове, да пием заедно кафе, да спечеля сърцата ви“, не скри вълнението си Хюсеин Хафъзов и подчерта, че вярва в силата, смелостта и гордостта на всеки един родопчанин.

Председателят на ДОСТ Лютви Местан видя нещо историческо във факта, че след 27 години в това родопско кътче на страната ни се срещат старите приятели Евгений Михайлов, Ибраим Къдри и Хасан Ходжов.

„Защо това е историческо? Защото Хасан Ходжа лежа по затворите, познава болката на затворническото страдание, а Ибраим Къдри бе от първите демократи. Те в началото на прехода имаха една мечта – българи, турци, помаци, цигани, всички заедно да градим една нова демократчна България, в която всеки ще се чувства равноправен независимо от своя произход. Въпреки нашите различия да живеем като братя, като равноправни български граждани“, увери Местан.

В Краище лидерът на ДОСТ бе откровен докрай и призна, че се е нуждаел от време, за да види истинското лице на ДПС.

„ДПС има дев лица. Едното е много красиво и това е вашето лице. Тази партия имаше хора, чисти като сълза като Хюсеин Хфъзов, с когото искахме да променим партита. Другото е задкулисното лице, лицето на на ретроградните сили се оказа много по-силно и наказва всеки, който искаше да промени тази партия“, подчерта Лютви Местан.

В родопското село той сподели, че вчера е бил най-щастливият миг в политическата му кариера, защото на една маса са седнали достойни християни и мюсюлмани.

„Дойде време да се обединим и да си извоюваме онази демокрация, която всички заслужаваме в нашата България“, допълни лидерът на ДОСТ.

По-късно вечерта Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, Орхан Исмаилов, областният лидер Исмаил Джинджи, Мехмед Хаджи и всички от силиня отбор на ДОСТ поднесоха цветя в знак на уважение към дамите, които се трудеха в местното шивашко предприятие.

коментара

ВМРО

Джамбазки: Ще съберем кубратовия сноп, амбициите ни са за два мандата в Европарламента

Публикувано

на

Ние сме за Европа на отечествата, обяви водачът на листата на ВМРО

Мигрантите са заплаха за целия Европейски съюз, коментира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в интервю за Канал 3 от Страсбург. Според него създаването на постоянен корпус за гранична и брегова охрана от 10 000 души ще бъде от полза за българската държава. В последната пленарна седмица преди вота през май Джамбазки обяви, че ВМРО влиза в битка, а целта пред партията е минимум два мандата.

За съжаление миграцията остава акцент. За съжаление, защото не е само акцент, а и заплаха. Заплаха за целия Европейски съюз и за България. Мигрантската криза не само, че не е свършила, а стои като заплаха по две направления – небалансираното и неразумно поведение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който злоупотребява с огромното количество хора, като заплашва да ги мести нагоре надолу и огромният натиск, който имаме от мигрантите от Северна Африка. Тук опасността идва от социалистите в парламента. Техният водещ кандидат комисар Тимерманс иска повече миграция, иска повече африканци в Европа. Ние казваме, че това не е разумно и не трябва да се случва. Ние казваме, че сме повече за Европа на отечествата, която да решава националните държави дали да пускат мигранти или не. Образно казано както ние решаваме кого да поканим в хола или да не поканим никъде, така и като българи трябва да решим дали да пускаме афганистанци, африканци или да не ги пускаме, заяви Джамбазки.

Работим за такъв Съюз, който да бъде охраняван – външната граница трябва да бъде охранявана. Това е нашата идея – Европа на отечествата, допълни кандидатът за втори мандат като евродепутат.

Той подкрепи идеята за създаване на постоянен корпус на брегова охрана, като според него това ще е полезно за България. Джамбазки набеляза и мерките от българска страна, които трябва да се продължат, за да се справи България с мигрантския натиск.

Трябва да се довърши преградното съоръжение, да се подсили, да се укрепи, да се проверят техническите средства, да се довършат пътищата. И да се разполагат технически средства на гръцката граница, откъдето също има опасност за мигрантски натиск, добави Джамбазки.

Относно темата Брекзит той прогнозира, че Великобритания ще осъществи излизането си от Европейския съюз. Той заяви, че българите, пребиваващи законно на Острова, няма от какво да се притесняват.

Ангел Джамбазки ще води листата на ВМРО, след като партията реши сама да се яви на Европейски избори 2019. Какви обаче са амбициите на ВМРО.

Амбициите на ВМРО са за осъществяването на поне два мандата. Смятам, че не само е възможно, дори и след отделното явяване на „Обединени патриоти“, а е задължително. Защото след като личните крамоли между нашите партньори им попречиха да се явят заедно с нас, което беше разумното, сега ние ще обединим българските родолюбци, които смятат, че могат да бъдат полезни на отечеството. Ще съберем кубратовия сноп и ще покажем, че търсим обединение. В нашата листа има не само няколко партийни лица. Тя предстои да се донареди и ще бъде оповестена и регистрирана в събота. Всички в нея са български граждани, патриоти, доказани родолюбци.  Искаме всеки един от тях да работи, да събере достатъчно преференции, за да стане европейски депутат. Ако някой е по-добър от мен, аз няма да седна да се сърдя, че ме изпреварил в листата – напротив, насърчавам всеки един да работи  и да се доказва. Това е обединение, това е кубратовият сноп – не да разделяш, да се караш, да използваш политиката за лични отношения, а да събираш, заяви Джамбазки и подчерта каква работа е свършена до момента: признаването на българската общност в Албания, защитаването на българските интереси в Македония, Западните покрайнини, Косово, защитата на българските интереси по темата „Макрон“, като подчерта и че последната тема предстои да се решава и в следващия Европарламент.

Според него покрай пакета „Мобилност“ българите са осъзнали колко важни са европейските избори, тъй като са усетили как с едно решение може да бъде отнето препитанието на 500 хиляди наши сънародници. В тази връзка Джамбазки подчерта, че всъщност в Брюксел и Страсбург българските евродепутати са доста обединени по темата.

Като изключим тези тримата, които не ходят на работа, българската група е една от най-сплотените, може би най-сплотената. Вкъщи се бием, караме се, но когато тук трябва да вършим работа, работим заедно, заяви заместник-председателят на ВМРО.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Еврокомисарят Мария Габриел връчи символичен ваучер за безплатен интернет по инициативата WIFI4EU на Община Сапарева баня

Публикувано

на

Мария Габриел – еврокомисар на цифровата икономика и общество официално бе посрещната днес в Община Сапарева баня.

Тя връчи символичен ваучер на Калин Гелев – кмет на Община Сапарева баня, за безплатен интернет по инициативата WIFI4EU на стойност 15 000 евро. Общината сама ще реши в кои зони да бъде изградена мрежата. Началото на месец юни се очаква да заработи и новата придобивка.

Мария Габриел посети сградата на общината, където бе зарадвана от група лазарки, които представиха лазарски песни и игри.

Еврокомисарят разгледа и емблематични забележителности на града.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ