Бивши и настоящи полицейски служители вдигнаха наздравици на трапеза с три печени агнета

70 бивши полицаи, работили в РУП – Бобов дол, спазиха традицията и за 24-и път се събраха на трапеза на 3 март. Тази година, за да отбележат националния празник, бившите МВР служители избраха уюта на ведомствената вила „Енерго“ на ТЕЦ „Бобов дол“ в полите на Рила планина. На трапеза с три печени агнета седнаха бивши началници и служители в управлението и действащи полицаи, които са работили рамо до рамо с пенсионираните им колеги.
Сред присъстващите на милото тържество, изпъстрено с много спомени, блесна бившата дознателка в Бобов дол Гергана Николова, сега главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.
Събитието започна с прочувствена реч на бившия директор на РУП – Бобов дол Димитър Стоянов, който за минути обходи цялата история на България и приключи с изключителния героизъм на българите по време на Руско-турската война с цитата: “Европа ли? Мор и чума! Няма правда, няма жал! Ний за тях кал сме, хума, турците идеал!”.
Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски извиси глас с “Многая лета” и поръси за здраве всички присъстващи на срещата.
Димитър Стоянов разказа пред репортер на “Струма”, че всяка година от 1994 г. ветераните от РУП – Бобов дол и полицаи, чиято кариера е минала през управлението, се събират на вилата на ТЕЦ-а на тържествен обяд.
“Природата, уютът и отзивчивият персонал ни създават настроение и спомените сами изплуват в съзнанието ни”, заяви Стоянов.
На банкета присъства и бившият началник на РУП – Дупница Райчо Омерски, който в момента е на работа в ОДМВР, но част от полицейския му стаж е минал в управлението в Бобов дол. Топкриминалистът от Дупница Бисер Георгиев също дойде, за да се срещне със стари приятели от миньорския град. Бившият шеф на полицията Радослав Янков, сега пенсионер, отдели 150 лв. от полицейската си пенсия, за да купи агнетата за банкета. Агне за трапезата подсигури и дознателката Евелина Иванова, която само преди дни спечели 250 000 лв. от лотарията.
С присъствието си по-младите колеги уважи и първият началник на РУП – Бобов дол, 86-годишният Георги Шипаров, придружаван от съпругата си Снежана. Адвокатът с кантора в София Иван Драмов, който е един от първите началници на полицейското управление, пристигна с чаровната си съпруга Таня. Той се прояви като кавалер и поднесе по едно цвете на малкото дами, присъстващи на купона. Най-възрастните шофьори на конвойни автомобили Крум Станков и Димитър Димитров, пенсионери след дълги години зад волана, с удоволствие се снимаха за спомен с първия шеф на управлението и бившите си колеги Благой Павлов и Димитър Димитров.
Вечерта премина в танци. Бивши и настоящи полицаи се хванаха на хорото и показаха, че строгите в работата си служители под пагон на дансинга раздават душа и сърце под такта на музиката.
Колективът на почивния дом “Енерго” допринесе за доброто настроение на гостите. Красивите сервитьорки с усмивка поднасяха мезета и агнешките специалитети, сътворени от главния готвач Асен Златин и помощника му Митко Тонкин, а наздравиците на бившите и настоящи служители на РУП – Бобов дол не спираха и за миг.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене