САМО В ТОП ПРЕСА! ВИДЕО: Състезание за силни коне днес, на Тодоровден, проведоха в Гоце Делчев

Състезание за силни коне, сравнително новата традиция за неврокопско, се проведе днес в Гоце Делчев. Собственици от гоцеделчевско и разложко, се явиха на състезанието с елитните си коне.

Силовите животни бяха разпределени в три категории: до 500 кг., до 600 кг. и свръх тежка категория, над 600 кг собствено тегло на конете.

Състезанието се състоеше в дърпане на тежести поставени върху специална шейна. Целта бе да се издърпа максимално бърже тежкия товар до финалната права. Състезанието премина при много емоции с висока доза адреналин като за конете, така и за публиката.

Всички животни се представиха добре, но някои се справиха по-добре: В Категория до 500 кг., най добре се представи конят на Джамал Еланчев от с. Юруково. На второ място е Шеин Кесьо от с. Лъжница, а на трето място, Георги Иванов от с. Борово. В категория до 600 кг: На първо място бе конят на Иса Хаджибекир от с. Корница.

На второ място е Джамал Еланчев от с. Юруково и на трето, Шеин Кесьо от Лъжница. Във свръх тежката категория, над 600 кг., най як се оказа конят на Костадин Дренков от с. Баня. На второ място е Мехмед Селим от Брезница, а на трето – Иса Хаджибекир от Корница.

Конните състезания и тази година бяха организирани от неправителствената организация „Активна съвест“ и с подкрепата на община Гоце Делчев, медийна група „Топ Преса“, магазин „Щил“, магазин „Всичко за осветлението“, и двамата кандидати за народни представители в следващия парламент, Димитър Гамишев от ГЕРБ и Богдан Боцев от БСП, които връчиха купите и наградите на победителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене