Урок по случай 180-годишнината от гибелта на Пушкин проведоха в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

„Здравствуйте, Александр Сергеевич!“. С този поздрав в НПГ „Димитър Талев“ започна тържественият урок, посветен на 180-годишнината от гибелта на гениалния руски поет Александър Пушкин.

Ученици от 9-и клас, изучаващи руски език като втори чужд, разпределени в два отбора, „Медный всадник“ и „ Каменный гость“, демонстрираха своите знания за живота и творчеството на Пушкин.

По време на урока прозвуча и емблематичното стихотворение „Я помню чудное мгновение“ в изпълнение на десетокласници, а филмът „Письмо“ по мотиви от романа „Евгений Онегин“ бе гвоздеят на тържеството.

Заслужени и много бурни аплодисменти получиха Десислава Ярчева от 9-и “б“ клас, която с изключителен талант се превъплъти в ролята на Татяна, и Георги Халев от 9-и “в“ клас, за изпълнението на Онегин.

Оператор и режисьор на лентата е нашата звезда в късометражното кино Рени Каракашева, разкриха деветокласниците.

На финала възторжено прозвуча и „Я Вас любил“ в хорово изпълнение на гимназистите и гостите на емблематичния урок, посветен на обичания от поколения българи руски поет Александър Пушкин, от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и от Второ основно училище „Гоце Делчев“.

Учениците от НПГ „Димитър Талев“, подготвени от преподавателя по руски език Марияна Белчева, показаха, че забързаното време има нужда от творчеството на авторитетите от миналото и от общуването със света на прекрасното.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене