„Беласица“ се точи за Втора лига

След победата на „Беласица“ срещу „Балкан“(Ботевград) в първия пролетен кръг тимът ще търси продължение на серията и срещу „Велбъжд“ на стадион „Осогово“.

Това е новината от лагера на „комитите“, което едва ли изненадва някого още повече, че след настъпилите въртележки на върха след поражението на „Сливнишки герой“ в Етрополе тимът от Петрич може да се окаже твърде близо до завръщането си в професионалния футбол още тази седмица.

Промени в основния състав не се очакват, след като няма проблеми с контузени и наказани футболисти. За двубоя, който започва днес от 15.00 отново ще се разчита много на завърналия се в отбора Благой Наков, който бе в основата на успеха в предния кръг срещу ботевградчани.

За състава на домакините от Кюстендил пък има сериозни кадрови проблеми с оглед липсата на трима играчи за предстоящия мач с „Беласица“. Петър Симеонов и Симеон Димитров са контузени, а Николай Петков наказан. В групата ще бъде Денис Сергиев, но той тренира наравно с останалите само от седмица. Наставникът на „Велбъжд“ заяви, че очаква тежък мач срещу добре окомплектован тим. Двата тима играха преди подновяване на шампионата и в мач за АФЛ, спечелен от петричани с 3:0.

„Видях истинското състояние на отбора на „Беласица“ преди две седмици в мача за купата на АФЛ в Симитли. Тогава ситуацията беше съвсем друга. Този път излизаме за победа, независимо от налегналите ни проблеми. Двама наказани – Симеон Димитров и Петър Симеонов, и един контузен – Николай Петков. Техните места ще заемат футболисти от резервната скамейка. Оскъдният точков актив ни притиска, и трябва да зарадваме феновете си. Петричкият отбор разполага с доста класни футболисти, които зная как да неутрализирам, ако искаме да спечелим трите точки”, коментира старши треньорът на „Велбъжд“ Юлиян Кръстев, чийто тим завърши 1:1 на негостоприемния стадион в Сапарева баня срещу местния „Германея“, а „Беласица“ победи „Балкан“(Ботевград) с 1:0.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене