Убиецът на ди джей Дани ипотекира къщата си заради адвокатски хонорари, взимат му я

Съдия-изпълнител се опитва да продаде за 29 000 лв. два етажа от къщата на осъдения за убийството на диджей Дани от Дупница Кирил Зашев. Кирил Зашев, по-известен в Дупница като Шефа, е изтеглил кредит от банка, който не е обслужил, и банката продава втория и третия етаж от къщата на ул. „Александър Батенберг“ №34 в Дупница. Първоначалната обявена цена на имота е над 47 000 лв., но до момента няма купувач. На новия търг стартовата цена за двата етажа е 29 хил. лв.

Както „Струма“ писа, Кирил Зашев-Шефа застреля по непредпазливост приятеля си Йордан Соколов – диджей Дани, и беше осъден на 2 г. и 9 м. затвор, които излежа в затворническото общежитие в с. Самораново и вече е на свобода. Докато вървеше делото срещу него, той стана баща на момченце.

Кървавата драма се разигра през лятото на 2010 г. в култовото тогава заведение в Дупница „Клуб 13“. Йордан Соколов работил като диджей в заведението, а Кирил Зашев – като охранител. Със законно притежавания си пистолет К. Зашев простреля смъртоносно Йордан Соколов. Срещу 5000 лв. парична гаранция Зашев бе на свобода, докато течеше разследването по случая. Според негови близки тогава той теглил кредит, като е ипотекирал два етажа от триетажната си къща, където живее и майка му, за да плаща разходите за адвокатски хонорари и да си плати гаранцията. К. Зашев изплаща и 200 000 лв. кръвнина на бащата на Йордан Соколов – Богомил Соколов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене