Пребит от бой фермер падна в капана на криминалистите, вижте какво намериха в якето му

Криминалисти изненадаха и задържаха фермера от с. Крайници, община Дупница, Кристиан Дорянов, на 30 г., с 97 хапчета синтетична дрога.

Полицейската операция е проведена през нощта срещу вторник на бензиностанция на изхода от Дупница за София. Дорянов пътувал с лек автомобил „Рено“. Спрял на бензиностанцията и в този момент бил закопчан от дупнишки полицаи. Те имали предварителна информация, че мъжът е влязъл в схема за продажба на наркотични вещества.

Още при задържането му полицаите открили хапчетата в джоба на якето, с което бил облечен. Дорянов не е известен на полицията в Дупница като наркодилър. Откритите хапчета са тествани с полеви тест за наркотици, с който е установено, че са синтетична дрога. Срещу Дорянов е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици. Едно хапче от дрогата се търгува в Дупница между 10 и 20 лв.

Кристиан Дорянов не е семеен. От години се занимава с отглеждане на коне. Преди около 2 г. е бил пребит от бой в Самоковско, тъй като го хванали в момент на кражба на животни. От побоя е получил тежки травми и се наложило болнично лечение, съобщиха негови съселяни.

Тогава срещу фермера не е подаден сигнал в РУП – Самоков за опита за кражба. Собствениците на коне сами са раздали правосъдие.

Съселяни коментират, че напоследък К. Дорянов дружал с хора от селото, които ползват упойващи вещества.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене