Защо качвате килограми и как да отслабнете според мястото, на което трупате излишни мазнини?

Според учените има шест вида на затлъстяване, които се причиняват от различни фактори

Изберете в коя група попадате вие и намерете проблема си за излишните килограми:

1. Затлъстяване от храна

Този тип затлъстяване е най-разпространеното. Възниква при неправомерно въвеждане на храни и захари, пише zajenata.bg. За да намерете решение на този проблем, намалете  яденето и се упражнявайте поне 30 минути дневно.

2. Затлъстяване „нервен стомах“

Този тип затлъстяване е предизвикан от тревожност, стрес и депресия. Хората, които го имат често въвеждат леки хранене. Занимавайте се с физически дейности, за да се отървете от стреса.

3. Глутенско затлъстяване

Това затлъстяване е основно присъщо за жените в зряла възраст, менопаузата и когато имат хормонални дисбаланси. Много е важно да избягвате дългото седене, тютюнопушенето и алкохола.

4. Атерогенично метаболитно затлъстяване

Хората с корем раздут като балон,  натрупват много мазнините в тази част на тялото. Това са най-често хора, които консумират алкохол или имат проблем с дишането.

5. Затлъстяване на краката

Това представлява генетично наследствено затлъстяване. Възниква по време на бременност, а решението е отново спорт, тичане или качване по стълби.

6. Затлъстяване от бездействие

Тип на затлъстяване, който засяга частите от тялото, които по-рано са били много активни. За да елеминирате тези мазнини въвеждайте често здравословни диети.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене