Още три блока в Петрич ще бъдат санирани до края на летния сезон

В резултат на масираната разяснителна кампания и посещението на служители на Общината на място в жилищните блокове за една календарна година в Петрич има регистрирани нови 24 сдружения по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това означава, че блоковете в най-големия квартал „Самуил” почти на 100% са готови за кандидатстване по програмата. Онези жилищни сгради, които не отговарят на условията по тази програма има възможност да бъдат включени по ОП „Региони в растеж” с изпълнение на същите мерки по цялостно саниране.

Готовност с регистрирани сдружения за кандидатстване по „Региони в растеж” имат пет жилищни блока – на ул. „Сандо Китанов” два блока, на ул. „България” бл. №30 вх. А и вх. Б и бл. №32 вх. А и вх. Б, на ул. „Екзарх Йосиф” бл. №25 вх. А и вх. Б.

За сравнение при встъпването на новото общинско ръководство в Петрич имаше създадени едва девет сдружения на собствениците за 21 входа. Само за една сграда на ул. „Димитър Гощанов” е било извършено енергийното обследване и издаден паспорт, като първа стъпка по програмата за саниране. За една година е извършено обследване на всички сгради, където има създадени и регистрирани сдружения, след обществена поръчка са избрани седем фирми изпълнители.

Със сигурност до края на лятото още три жилищни блока в кв. „Самуил”- блок 7 и 7А, бл. 8 и бл.9 и два жилищни блока в кв. „Изток” – бл.9 и бл.16 ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене