МБАЛ Благоевград към Агенция по заетостта: Има ли безработни лекари и ако има, защо не се препращат към болницата

благоевградска болница

Ръководството на МБАЛ Благоевград изпрати спешно питане до директора на Агенция по заетостта в областния център Ст. Поповска с въпрос: „Има ли лекари, които са на борсата и ако има, защо те не са препратени в местното здравно заведение, което категорично преди няколко месеца изпрати искане за висши медицински кадри?“ До момента никой от отговорната институция не е отговорил на официалния въпрос. Според мълвата в болницата регистриран като безработен в бюрото по труда е бившият шеф на болницата д-р Красимир Михайлов.
Проверка на Struma.com установи, че наистина д-р Михайлов е в списъците на безработните в бюрото. Това е факт. Защо, обаче от борсата не му предлагат работата в МБАЛ Благоевград не е ясно. Говори се, че Михайлов е в продължителен болничен и вероятно затова не може да започне работа. Новият болничен директор д-р Владимир Пандев многократно е заявявал намерението си, да върне д-р Михайлов в болницата след като се е регистрирал като безработен, тъй като здравното заведение има нужда от квалифицирани специалисти.
Предстои среща на управителя на МБАЛ Благоевград с директора на Агенцията по заетостта Ст. Поповска за уточняване на този въпрос. Борсата по искането на МБАЛ Благоевград би трябвало да предложи на Михайлов работно място, ако той откаже, то тогава може да спре да получава голямото възнаграждение от бюрото по труда. До дни ще стане ясно връща ли се Михайлов в болница Благоевград.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене