34-г. благоевградчанин милионер се сдоби с титлата „сър“, членува в европейски клубове на богатите, кара яхта в Гърция…

34-годишният Димитър Стойков е в Топ 10 на класацията за големи данъкоплатци в Благоевград. Той върти бизнес за милиони в областта на модата и притежава първата шивашка фабрика за принтиране, в която производството е изцяло дигитализирано и роботизирано. Фирмата му е изцяло еспортна, моделите на дамските облекла се изнасят за клиенти в чужбина, от няколко години е стъпил здраво на пазара в Белгия, Холандия. Младият бизнесмен има фабрика и в Турция, в която платове от Англия се багрят, а след това принтират във фабриката в кочериновското село Стоб. Моделите се шият на ишлеме в 30 български фабрики и всеки месец се изнася продукция за европейския пазар за 1,5 милиона евро.

Милионите от текстилния бизнес младият благоевградчанин инвестира в изграждането на фабрика за изворна вода в кочериновското село Стоб, където преди 13 години е направил соларен парк с банков кредит. От 3 години има орехова градина в петричкото село Тополница.

Благоевградското юпи членува в най-престижните бизнес клубове, а отскоро има титлата „сър“ от кралицата на Великобритания, която получи като подарък от приятелката си. Бизнесменът има яхта в гръцкия морски комплекс „Сани ризорт”, известен като „раят на богатите”, тъй като там летуват през лятото баровци от цял свят.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене