Съветниците от Гоце Делчев освободиха Валери Сарандев от представителството му в юридически лица с нестопанска цел

На извънредно заседание на Общинския съвет в Гоце Делче днес бе гласувано с пълно мнозинство освобождаването на заместник-кмета на общината Валери Сарандев като представител в юридически лица с нестопанска цел.

Причината е, че наскоро той бе назначен за областен управител на Благоевград.

До момента в качеството му на заместник-кмет Сарандев бе председател на Местна инициативна група – Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, както и на фондация „Неврокоп-1“.

С решение на общинските съветници фондацията ще се представлява от заместник-кмета Саид Иброш, а МИГ – от Марина Герова – служител в отдел „Проекти“ в общинската администрация в Гоце Делчев.

На извънредната сесия кметът на Гоце Делчев Владимир Москов получи мандат за участие и да представлява общината в редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград.

Гоцеделчевският градоначалник бе оторизиран от старейшините в местния парламент да подкрепи решенията по дневния ред в Общото събрание на Асоциацията по ВиК, което ще се проведе на 27 февруари.

За негов заместник бе избран председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

Докладващата предложението и дневния ред на Асоциацията Мариана Устаилиева съобщи, че община Гоце Делчев е превела и двете си годишни вноски към ВИК-Благоевград за 2015 и 2016 година, които са по 3 892 лв. всяка.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене