Професионалната гимназия по селско стопанство в град Гоце Делчев и други училища отбелязаха „Деня на розовата фланелка”

Гимназистите от Професионалната гимназия по Механизация на селското стопанство  „Пейо Крачолов Яворов” отбелязаха за поредна година последната сряда на месец февруари като  „Ден на розовата фланелка”. Различните мероприятия проведени в гимназията бяха насочени към намаляване агресията в училище. Гимназията е активно училище с приобщаващо образование и конкретна визия за развитие, място, в което ученици, родители, учители и обществени организации си подават ръка в името на бъдещото поколение.

Глобалният Ден за Анти-Тормоз, известен повече като „Ден на Розовата фланелка” е с нарастваща популярност сред учениците и училищата в страната. През 2012 г. когато за първи път в България се проведе тази инициатива, са откликнали около 30-40 училища, през 2013 г. училищата са се удвоили, а през 2016 г. над 200 училища с над 100 000 ученици са подкрепили деня срещу тормоза в училище.

С различни оригинални инициативи денят на розовата фланелка бе отбелязан днес също в ПМГ „Яне Сандански“,  Първо и Трето ОУ и в други училища на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене