СУ “Никола Вапцаров“ в Хаджидимово също каза: „Тормозът спира тук и сега!“

Под егидата на ученическия съвет с ръководител  Христина Урдева, учениците от СУ „Никола Вапцаров” в Хаджидимово също отбелязаха „Деня на розовата фланелка“, в който ясно и категорично заявиха „Тормозът спира тук и сега!“.

Мотивите за отбелязването на днешния ден, облечен в розово и причината довела до инициативата, представиха пред класовете в школото участниците в ученическия съвет в часа на класа. Информационните дъски днес също изобилстваха от информация за деня за борба с агресията и тормоза в училище, както и снимков материал от инициативата през миналата година.

Учениците от съвета се постараха и оставиха във всеки клас сърце с ръчички, в което всеки клас да впише своите послания и своето виждане за мечтаното училище без агресия, без насилие, без тормоз, а тазгодишните сърца ще станат част от продължението на „Розовата стена“ в училището в Хаджидимово, която бе започната точно на този ден преди една година.

Учениците от школото тази сутрин бяха посрещнати още от входа с цветя, балони с изписани по тях послания и символи за доброта, позитивизъм, добри взаимоотношения и много усмивки.

Истински розов ден преживяха днес и учениците от ОУ в Дъбница. Облечени в розово, с много игри и истинско приятелство учителите и децата от училището на директора Илия Цацев казаха: „Не на насилието и тормозът в училище“.

Днес в училищата на общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, масово се отбелязва „Денят на розовата фланелка“ с придружаващите послания, отричащи насилието като цяло в обществото.

 

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене