Заледеният тротоар на автогарата в Разлог притесни пътуващи

Заледен тротоар по цялото протежение на мястото, където спират автобусите на автогара Разлог създава опасност от инциденти за качващите се пътници. Сигналът е на наш читател, който се оплака, че особено сутрин, когато и движението е натоварено, е изключително трудно да минеш по тротоара, който е покрит с лед, и да се качиш в автобуса. Просто няма непокрито от лед място, и шофьорите и да искат не могат да го избегнат.

Ситуацията е такава, заради стичащата се вода от козирката на автогарата, от топящият се сняг. Постепенно се е образувала ледена покривка от няколко сантиметра, и тъй като не е почистена навреме, ледът се е натрупал.
Пътници дори споделиха за „леки инциденти“ – хора, които са се подхлъзнали, но за щастие без сериозни травми. Но каква е гаранцията, че слизащ, или качващ се пътник от автобус няма да падне бусвално в леденият капан, и се нарани сериозно??

Тротоарът е частна собственост, и е задължение на собственикът на автогарата почистването и обезопасяването на района. В случая това е инж. Аврам Аврамов управител на дружеството стопанисващо Автогара Разлог.

В отговор на въпроса ни, той обяви, че проблемът се състои в това, че  изключително трудно се намира солта предназначена за обезопасяване на пътни настилки, налагало се да се моли на някои институции да му продават по чувал-два. Според инж. Аврамов всяка сутрин той минава през автогарата на път за работа за базата, където е позициониран офисът му, и е запознат със ситуацията.  Днес в 11.00ч разпоредил на служителите да намерят поне един чувал от дефицитната сол, и да наръсят на проблемните места.

По обяд репортер на Пирин инфо мина през същото място, но трудно може да се каже, дали е наръсена сол, или просто по-топлото време е довело до стопяване на леда, превърнал се в ледена локва, и дали щом температурите паднат вечерта, няма отново да се превърне тротоарът в пързалка. Факт е, че и все още стоят много заледени места по тротоара, и никак не е безопасно преминаването. А това е единственото място откъдето се влиза в чакалнята, или се качваш в автобус.

pirininfo.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене