ВИДЕО: 144 години от гибелта на Левски отбелязаха жителите на Гоце Делчев

С химнът на България и малък рецитал, изнесен от ученическа група за художествено слово, започна вчера в късния следобед честването на 144 години от гибелта на Васил Левски. С рециталът си, учениците  припомниха на неврокопчани чутовното дело на апостола на свободата в борбите за освобождението на България от турско робство. Да се поклонят пред паметника на дякон Левски, сред гражданите бяха и кмета на общината, Владимир Москов заедно със заместниците си Богдан Боцев и Саид Иброш.

Да изразят почитта си към делото на Апостола на свободата, цветя пред паметникът Левски в двора на историческия музей в южния град цветя поднесоха общинска администрация, политически партии, неправителствени организации, училища и много граждани

Паметникът на Васил Левски в Гоце Делчев бе издигнат през 2004 г. по инициатива на учреденият през 2002 обществен съвет „Васил Левски“ с цел популяризиране на делото на революционера сред младите хора и организиране честванията, свързани с живота и делото на апостолът на свободата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене