Отделни членове на ССД-Гоце Делчев твърдят, че ако се стигне до коалиция с ББЦ, ще хвърлят партийните си книжки.

ССД-Гоце Делчев

Тази събота на Управителен съвет в Пловдив ще стане ясно какъв курс ще поеме гоцеделчевската структура на Съюза на свободните демократи.

Председателят на общинското ръководство Ангел Бучков съобщи, че колективният орган ще реши окончателно дали ССД да стане коалиционен партньор с партията на новия политик Николай Бареков.

В последните дни в Гоце Делчев една от най-коментираните политически теми е именно дали ССД, в която членуват повечедесни хора и бивши председатели и членове на СДС, ще се присъедини към „България без цензура“.

Източници от партийната организация в Гоце Делчев споделиха, че емисари на Бареков са ги посетили и са водили с тях предварителни разговори, но са си тръгнали без окончателен отговор.

Очаква се след решението на Управителния съвет на партията, който ще заседава тази събота, със свое становще да излязат и неврокопските активисти на партията на Стефан Софиянски.

Предварително проучване показва, че в структурите на ССД в Гоцеделчевско не се приема единодушно идеята на лидера Софиянски партията да се коалира с „България без цензура“.

Отделни членове на Съюза на свободните демократи в Гоце Делчев пък твърдят, че ако се стигне до коалиция с ББЦ, ще хвърлят партийните си книжки.

„Преди да е взето окончателно решение по този въпрос, не мога да коментирам. От нашата организация отиваме подготвени с въпроси, на които ще търсим отговори, но предварително не мога да съобщя нагласите сред членовете ни относно коалиционно партньорство“, коментира председателят на ССД – Гоце Делчев Ангел Бучков, който е общински съветник от предишната коалиция ССД-ДСБ.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене