Кюстендилец готов да приюти бежанците от Елин Пелин

Любомир Иванов e юрист и е готов да извърви докрай процедурата по приемането на бежанците

Кюстендилецът Любомир Иванов изрази готовност да приеме в дома си семейството бежанци, които  Елин Пелин не иска. В разгара на скандала Иванов, който е юрист и дори беше кандидат за омбудсман на общината в Кюстендил през ноември м.г., обяви в социалните мрежи, че може да приюти нежеланите в Елин Пелин чужденци. На този етап той отказва коментари и повече изявления. Но потвърждава, че не се отказва и че е в състояние да приеме и да помогне  на бежанците, които предизвикаха такива остри реакции в Елин Пелин.

Самият Иванов, чийто дом е на кюстендилската улица „Иларион Ловчански“, не крие, че имал конфликта ситуация. Изглежда къщата, в която той и родителите му живеят, е съсобственост и засега не е ясно дали живеещите в една част от сградата, биха се съгласили или не. Съседи казват, че той и семейството му са много свестни хора. Но не знаеха за намеренията на сина да „докара“ вкъщи сирийци или други мигранти.

Иначе Иванов, който е от учредителите на партия „Да,България“, е готов да извърви  докрай всички процедури и да получи разрешението на всички инстанции – общински и държавни, по казуса „приемане на бежанци“. Засега въпросът няма развитие с днешна дата. Нещата се коментират повече по медиите и социалните мрежи.

kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене