Отборът на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград с първо място в състезанието по реч и дебати на фондация „BEST“

Отборът на благоевградската Езикова гимназия „Акад. Л.  Стоянов“ бе отличен с първото и най-престижно място за най-голям отбор с най-много спечелени награди в сътезанието по реч и дебати на фондация BEST (Bulgarian Speech and Debate Tournament – Български турнири по Реч и Дебати).

То бе проведено за трета поредна година в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в Пазарджик. Състезателите на елитното благоевградско училище бяха 30. Те участваха в повече от 45 категории и взеха индивидуални призови места.

В надпреварата се включиха отбори от 22 училища от 17 български града. За първи път мериха сили и ученици от градовете Гълъбово, София и Петрич.

Треньорът на победителите е Емили Енкуист, която е участник в програма на Комисия „Фулбрайт“ и Фондация „Америка за България“. Тя е един от 30-те помощник-учители по английски език, които са в България благодарение на сътрудничеството между Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ и Фондация „Америка за България“.

Наградите на финалистите бяха връчени от спeциалните гости на церемонята за закриването: Анджела Родел и Рада Канева от Bulgarian-American Fulbright Commission.

До края на учебната година остават още три състезания, едно регионално в Бургас, в което се очаква да участват отбори главно от Източна България, едно национално в Благоевград, чиито победители имат възможността да представляват страната ни в САЩ, и едно национално във Варна.

Учениците на Емили Енкуист с нетърпение очакват предстоящите състезания и усърдно се подготвят, за да може отново да покажат, че са най-добрите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене