Василис Панайотис получи 8 – годишна присъда за блудство с малолетна

темида

Осемгодишна ефективна присъда е наказанието, което Пернишкият окръжен съд наложи на 39-годишния българин от гръцки произход Василис Панайотис за опит за блудство с малолетна.

Престъплението е извършено на 29 октомври м.г. В района на стария гробищен парк на пернишкия квартал „Църква” Василис пресрещнал 12-годишно момиче и опитал да се гаври с него. Той не само отправил заплахи за живота на детето, но приложил и сила. Случайно жители на квартала се озовали наблизо и престъпникът не успял да извърши замислената гавра.

Процесът в Пернишкия окръжен съд бе при закрити врати заради възрастта на жертвата и в условията на съкратено съдебно следствие. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Панайотис вече е бил осъждан за тежко умишлено престъпление, има и две присъди за умишлени престъпления от общ характер. През 2008 година той изнасили жена посред бял ден в Перник. Престъпникът издърпал жертвата в храстите и заплашвайки я, се гаврил с нея. Година по-рано той направил опит за изнасилване, последван от заплаха с нож и грабеж на друга жена.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене