Богдан Шумаров се прибра за седмица в Петрич, тренира всеки ден по няколко часа

Богдан Шумаров

Световният шампион по тайландски бокс Богдан Шумаров се прибра за малко в родния Петрич. 17-годишният национал ще бъде за около седмица  в южния град да се види със своите близки и приятели. През всичките тези дни обаче Богдан тренира активно по няколко часа на ден. Репортер на „Струма“ вчера го завари на поредна „загрявка“ в залата на детската градина в квартал „Поляните” в Петрич под ръководството на дългогодишния му треньор Славей Христов. В една от кратките паузи световният шампион сподели за читателите на „Струма“ впечатленията си от първенството в Тайланд.

Наистина постигнах огромен успех, станах световен шампион по тайландски бокс, и то в Тайланд, където този спорт е национален. Конкуренцията беше много голяма, участваха състезатели от 51 държави. Аз участвах в категория до 91 кг. Играх с по 10 кг по-тежки от мен, но се справих отлично. Бях много добре подготвен, подкрепяха ме много хора. От пет години тренирам в петричкия спортен клуб ,,Го До“ под ръководството на Славей Христов. Искам да изкажа голямата си благодарност към него. Очаквах да се представя добре в меката на този спорт, защото знаех, че съм добре подготвен. Освен добрата подготовка чисто физически и технически всичко е въпрос и на психика, аз бях и психически добре подготвен.

Просто изпълних целта, която предварително бях набелязал, а именно – да спечеля медал. Първоначално не повярвах,че съм станал световен шампион. Сега вече го осъзнавам, отговорността е още по-голяма. Целта ми е да печеля само победи, колкото и нескромно да звучи. Казвам го отговорно и ще го отстоявам, поддържам добрата си форма, ежедневно тренирам по няколко часа. Знаете, че отскоро съм в националния отбор. Сега за една седмица съм в Петрич да се видя с близките и приятелите, но и тренирам всеки ден със Славей Христов. От 5 години тренирам при него в ,Го До“ и винаги в сърцето ми ще остане този клуб, от него тръгнах. Световната титла, която спечелих, е признание за труда ни, на мен и на треньора. Човек трябва да вярва в успеха и да го преследва, аз това правя, но всичко е с много труд, каза Богдан Шумаров.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене