Рецепти за готвене:

 

Пилешки дробчета по селски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 500 г пилешки дробчета
  • 2-3 глави лук
  • 2-3 бр. чушки
  • 2-3 бр. моркови
  • 2-3 бр. домати
  • 5-6 скилидки чесън
  • олио
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно
  • 1 ч.ч. вино
  • сол
  • черен пипер

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Дробчетата се измиват и се подсушават. Овалват се в брашно и се слагат в добре намазнена с олио тава. Поставят се в загрята на 250 С фурна и се запичат, докато се нарежат зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите се настъргват. Изважда се тавата с дробчетата, отгоре се слагат всички зеленчуци, подправя се със сол, черен пипер и чубрица, налива се една чаша вино и една чаша вода и се слага отново във фурната. Пече се 30-40 минути. Поднася се поръсено с нарязан пресен магданоз.

Бишкотена торта с мляко

Необходими продукти:

  • бишкоти – 1 голям пакет
  • кисело мляко – 800 г
  • кафява захар – 150 г или на вкус
  • ванилии – 2 бр.
  • ягоди – 300 г или плод по избор

                     Начин на приготвяне:

Това е най-лесната бишкотена торта, която може да приготвите вкъщи.

За крема просто разбийте добре гъсто кисело мляко с кафявата захар и ванилия за аромат.

Вземете желаната от вас тавичка, в която ще редите тортата, и сипете малко от крема на дъното. Разпределете го равномерно.

Подредете пласт бишкоти, слой крем, тънко нарязани ягоди и редувайте до изчерпване на количествата. Отгоре покрийте с крем и направете украса от нарязани ягоди.

Сложете сладкиша за 3 часа поне в хладилник, преди да поднесете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене