Герджиков уволни още 7 областни управители

Причината е, че искат да стават депутати. Запазвали си местата на губернатори като подавали молба за неплатен отпуск за времето на кампанията

Този ход поставя под съмнение честността на вота в областта, стана ясно на брифинг след заседанието на служебния кабинет.

Седем са днешните смени. Освободени са губернаторите на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник.

 Припомняме, че на миналото заседание на служебното правителство бяха уволнени 14 областни управители и на тяхно място бяха назначени нови. В телевизионно интервю в събота премиерът Огнян Герджиков обясни, че са сменени половината губернатори, защото не трябвало да сменят всичките. До смяната се стигнало след проучвания по няколко линии и констатирани по-големи или по-малки нарушения, свързани с толериране на съответната партия, която ги е излъчила, с включване в схемата за печелене на избори. Служебният премиер уточни, че има сигнали за опити за толериране на ГЕРБ.

Премиерът Огнян Герджиков от следващо заседание на Министерския съвет ще вика при себе си по двама областни управители. Кои ще присъстват ще се определя на ротационен принцип. Те ще участват в правителствените заседания и след това ще разговарят с министър-председателя и министрите за подготовката за изборите.

В петък в 8.30 часа пък премиерът Огнян Герджиков ще обяви резултатите от ревизията на предишната власт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене