Проект „Изкуството в действие“ на Българската търговско-промишлена палата ще рекламира творците на Югозападния университет „Неофит Рилски“

ЮЗУ

Първата изложба от проекта ще покаже 30 картини и 3 скулптури дело на преподавателите от Факултета по изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград. Студентите пък са подготвили музикална изненада и моден акцент за всички гости на събитието.
„ИЗКУСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ” – модерно изкуство за модерни хора е проектът на Българската търговско-промишлена палата, който ще популяризира активно в продължение на 12 месеца творчеството на два български университета – ЮЗУ „Неофит Рилски” и Нов български университет (НБУ). Разработен е от Арт Виза България – медиа и галерия и предвижда атрактивен фокус върху сериозна селекция от произведения съвременно българско изкуство.
В проекта преподаватели и студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет ще реализират своята съвременна визия за създаване и показване на изкуство, като презентират пред бизнеса на България и чуждестранните гости на БТПП най-добрите свои творби и идеи през студентски спектакли, модни събития и др. специални събития.
Инвестирането в стойностни произведения на родното изобразително изкуство става все по-модерно и вече добива размерите на мания.
Дали ще намерите своята творба не знаем, но София със сигурност ще се сдобие със свое любимо ново артмясто – академичната галерия на БТПП на ул. „Искър”9.
„ИЗКУСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ” – модерно изкуство за модерни хора се открива официално на 2 април, 2014 г. от 11:00 часа в галерията на БТПП на ул. „Искър“ 9.
Вход свободен.
Добре дошли!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене