Директорът на VІІІ СУ награди с куфар за пътувания талантливата Анна-Мария за блестящото й представяне в „Шоуто на Слави“

Директорът на VІІІ СУ в Благоевград Сергей Биров награди талантливата четвъртокласничка Анна-Мария Янкова, която се представи блестящо в „Шоуто на Слави“. В продължение на три месеца ученичката от благоевградското училище участва в надпреварата за нова сценична партньорка на г-н Адреев.

Кастингът премина през няколко етап

а, като първоначално пред комисията се явиха 120 деца от цялата страна. До финала достигнаха 6 момичета, сред които и две от Благоевград – Анна-Мария и Александрина Механджийска, ученичка от ІІ ОУ. Претендентките трябваше да се справят със седем музикални задачи, поставени им от „Ку-ку бенд“, а на финала изпълниха „Значима българска песен“ и „Песен по избор“. Двете звездички на Благоевград се справиха повече от отлично. Една от най-малките участнички – 10-годишната Анна-Мария, се нареди на 5-о място, а Александрина е четвърта.

Вчера по време на голямото междучасие колективът на VІІІ СУ „Арсени Костенцев“ се събра в учителската стая, където се състоя „импровизираната церемония“. Директорът Биров поздрави четвъртокласничката за успеха й и изрази задоволство, че наред с отличията в областта на английския език и информационните технологии, училището вече има и постижения в областта на музиката. С пожелания да покори още много върхове ръководителят на учебното заведение подари на Анна-Мария елегатен куфар за пътуване.

„Благодаря ви за подкрепата, без вас нямаше да се справя“, обърна се към учителите и ръководството видимо развълнувана Анна-Мария и обеща един ден целият куфар да е пълен с награди. Тя определи участието си в тв формата като незабравимо преживяване, което ще помни цял живот.

„Не беше лесно да съчетавам изявите си с ученето, но наваксвах с уроците през почивните дни. Най-трудна ми беше народната песен и втората на английски език, която изпях на финала”, разказа талантливото момиче. В преследване на мечтата си да стане певица, тя продължава да ходи на уроци при вокалния педагог Христина Палева, а следващата й изява ще бъде след 3 месеца на музикален конкурс.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене