Сдружението на строителите в Петрич в Открито писмо оповести 745 000 лева обем строителни работи на своите членове за 2016 година

Сдружението на строителите в община Петрич днес разпространи Отворено писмо. То е получено на имейлите на общинските съветници. Ето текста на писмото:

По повод появилите се обвинения, че членове на Сдружението на строителите печелят всички обществени поръчки в сектор “строителство” обявени от Община Петрич, Ние от Сдружението публикуваме отчет за извършените строително монтажни работи на нашите членове към Община Петрич

  1. Общият изпълнен обем строително монтажни работи към други инвеститори и Община Петрич на фирмите, които са членове на Сдружението е 10 500 000 (десет милиона и петстотин хиляди) лева съгласно ГФО за 2016г.
  2. От тази сума изпълнен обем строително монтажни работи към Община Петрич е 745 000 лева
  3. Това прави едва 7,1% от общата стойност строително монтажни работи, която е 10 500 000 лева
  4. Това означава, че ако членовете на Сдружението разчитат само на обществените поръчки към Община Петрич (каквото мнение се опитват да насаждат някои) до сега фирмите да са фалирали неколко кратно, тази сума от 745 000 не стига само за фонд “Работна заплата”.

Ето обема на строителните фирми от Сдружението към Община Петрич:

  1. АЛЕКСАНДЪР 49 ЕООД              – 190 000 лева
  2. ЗАЕЧКИ ЕООД                              – 251 000 лева
  3. СТРОЙКОМЕРС 58 ЕООД           – 110 000 лева
  4. КИРИЛ ТОДОРОВ ЕООД             –     2 000 лева
  5. САВЕЛ ООД                                   –     0 000 лева
  6. ЕТИКОМ ЕООД                             –     4 000 лева
  7. СТОНАС ГРУП ЕООД                   – 188 000 лева

745 000 лева

За Нас организаторите на това активно мероприятие са се объркали с една НУЛА, седемстотин и четиридесет и пет хиляди лева не значат седем милиона и четиристотин и петдесет хиляди лева.

АЛО, ВНИМАТЕЛНО С НУЛИТЕ

За сведение на онези, които пишат компромати срещу Сдружението на строителните през 2015г. фирмите гравитиращи около бившия кмет Вельо Илиев са изпълнили обем към Община Петрич около 6 000 000 лева, което е ОСЕМ ПЪТИ повече от обема на Сдружението на строителите, изпълнено през календарната 2016г. а именно 745 000 лева. Така че, за в бъдеще, когато пишете взимайте за база данните от 2015г.

Фирмите членове на Сдружението са изпълнили обем строително монтажни работи последните три години от управлението на екскмета на Община Петрич Вельо Илиев, както следва:

2015 – 0 000 000 лева

2014 – 0 000 000 лева

2013 – 0 000 000 лева

Ако се направи справка още 5 години назад, ще се види, че почти няма разлика и ако има тя е много малка.

Строителните фирми, гравитиращи около бившия кмет по време на неговото управление през 2016г., тоест при управлението на настоящия кмет на Община Петрич са изпълнили обем между 400 000 и 500 000 лева. Това ясно показва, че администрацията на Община Петрич и лично Кмета Бръчков не делят фирмите на такива, които са се борили срещу корумпираното управление на бившия кмет Вельо Илиев, и на такива, които са работили за него.

Това е правилното решение. Търговете са състезание, и трябва да се печелят от най-добрите и най-подготвените.

Цифрите за изпълнените обеми на фирмите, гравитиращи около бившия кмет Вельо Илиев за 2015 и 2016г.  не са точни, тъй като няма достъп до обществена информация. Във връзка с това  г-н Владимир Заечки предложи на общински съвет да се сформира комисия, която да проверява договорите за обществените поръчки подписани от Кмета на Община Петрич, в която комисия Ние строителите няма да участваме.
Но такава все още не е сформирана .

Освен това г-н Александър Василев председател на Сдружението на Строителите в Община Петрич е поискал в личен разговор същата информация от зам. Кмета по финансите в Община Петрич Илко Стоянов, но тя му била отказана. Уточняваме, че поисканата справка е само за обемите строително монтажни работи на всички строителни фирми.

По времето на борбата на строителите против бившето управление на Община Петрич 2014 – 2015г., Ние неколкократно сме искали да ни бъде предоставен достъп до обществена информация, и той никога не ни е бил отказан. Напротив след три-четири дни от поискването, информацията винаги ни е била предоставяна, въпреки че Вельо Илиев знаеше, че тя ще бъде използвана против него (разбира се, ако в нея имаше доказателства за извършени нарушения).

Нашите искания, които бяха обявени към предишната администрация са актуални и сега, и ние твърдо заставаме зад тях:

  1. Да не се допускат в строителния сектор фирми „Фантоми“, като фирма която е отглеждала охлюви, фризьорски салони, баничари и автосервизи
  2. Всички фирми, които искат да участват в строителните процеси на общината, трябва да се регистрират в регистъра на Строителната камара и да имат съответните удостоверения за групи и категории
  3. За зам. кмет по ТСУ да бъде назначаван Строителен инженер, а не Юрист, като Христо Георгиев от предишната администрация
  4. Главен инженер, също да бъде Строителен инженер, а не инженер по електроника, като Петя Кънчева от предишната администрация

Има индикации, че в някои партийни централи умуват посока промяна на една от тези точки.

Ние ще реагираме много остро, ако някой се опита да прекара тази идея на практика!

И накрая се обръщаме към всички наши опоненти: Свикнете да ни виждате като строители, Ние никога няма да станем учители, лекари, селскостопански производители, машинни инженери и други такива. От десетилетия сме строители и ще си останем такива.

Сдружение на строителите в Община Петрич

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене