Ремонтират цял квартал за над 5 млн. лева в Дупница

Община Дупница обяви процедурата по избор на изпълнител, който да извърши мащабните строителни дейности в най-големия квартал на града. Предметът на поръчката е извършването на строителни работи по проект „Ж.к. „Бистрица“ – реконструкция на уличната мрежа, тротоарите, междублоковите пространства, съоръжения за игра на деца, съоръжения за младежи, съобщават от местната администация.

Финансирането на проекта е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., като прогнозната стойност е 4 480 197.36 лв без ДДС. Отварянето на документите на участниците ще стане в публично заседание на 10 март от 10,30 часа в сградата на администрацията.

„След реализацията на „Зелена градска среда“ в няколко квартала, ето че дойде време и за жк.Бистрица. Надявам се да няма проблеми с поръчката и строителните дейности там да започнат още през това лято. Все пак не говорим за дейности, които ще отнемат месец-два а за много сериозен периметър. Крайната дата е 31 май 2018 година за реализацията”, коментира кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Градоначалникът обясни, че парите осигурени за квартала са повече, защото започва и подмяната на водопреносната мрежа за 1 млн. лв. По думите му това е много сериозен проблем за града и селата, но е започнало решаването му като вече има и сключен официално договор с фирмата изпълнител за подмяната. “Ж.к.Бистрица ще стане много красиво и приятно място за живеене“, допълни инж.Методи Чимев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене