„Пирин“(Гоце Делчев) задържа бразилеца! Днес е денят Х за някои футболисти на тима

„Пирин“(Гоце Делчев) ще задържи дошлия през миналата седмица бразилец Джон Дъглас да Коща

Това обявиха от ръководството на отбора, веднага, след като старши треньорът Йордан Боздански даде окончателното си одобрение за привличането на футболиста. Нападателят бе одобрен след изявите си в тренировките и само след една контрола – тази срещу „Пандрамайкос“, в която вкара първия от головете за новия си отбор. Веднага след получаването на положителния отговор за бразилеца от страна на треньорския щаб двете страни се споразумяха по условията на договор и вчера бяха внесени необходимите документи пред БФС.

21-годишният юноша на бразилския „Ботафого“ дойде в „Пирин“ от Албания, където риташе преди това и бе предложен на клуба от сънародника му Маркос Лима, който се състезава за третодивизионния гръцки „Докса“(Драма). 21-годишният Джон Дъглас да Коща става вторият бразилец, който ще се състезава с екипа на южняците, след като преди 4 години със зелено-белия екип игра неврокопският зет Ели Маркес.

Днес след спаринга срещу „Пирин“(Разлог) от 13. 00 на стадиона в Годлево ще станат ясни и останалите нови, които ще допълнят групата, с която зелено-белите южняци ще играят през пролетния полусезон, каза Иван Близнаков.

Сред тях е и последният нов, който се присъедини към тима е юношата на Банско Димитър Чалин. Други нови имена в сравнение с есенния вариант на селекцията са Ани Петков, Зефир Катунчев, Илия Тафров, Станимир Благоев, Борис Боянчев, Димитър Мавродиев, Стефан Терзиев, Кико Кардашев, Иван Воденичаров и Милко Чаушев, Селим Буковски, а така също вратарите на юношеската гарнитура Костадин Близнаков и Атанас Харизанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене