Взимат книжките на шестима водачи, шофирали почерпени

Шестима пияни водачи спипаха за един ден по пътищата на Благоевградска област полицейските патрули, които денонощно работят на терен.

Рекордьор сред заловените да шофират в пияно състояние за вчерашния ден е 26-годишният К. Р. от петричкото село Михнево, който бил спрян за проверка към 17:30 часа на ул. “Гоце Делчев“ в селото.

Освен че водачът бил мъртво пиян зад волана на „Дайхатсу Фероза” – пробата му отчела цели 2,28 промила алкохол, полицейските служители установили, че той няма свидетелство за правоуправление.

Около 18:45 часа в санданското село Вълково да управлява лек автомобил „Фолксваген“ с 1,40 промила алкохол е бил засечен от проверяващите полицаи и 58-годишният А. К. от Сандански.

„Герой“ във вчерашния ден около 19:15 часа е станал и 29-годишният С. С. от Сандански. Той бил спрян за проверка в района на улица „Пирин“ в Сандански, а направеният му тест с дрегер отчел, че С. С. е шофирал лекия си автомобил „Опел“ с 1,45 промила алкохол.

Около 16:34 часа, отново в района на ул. “Пирин“ в Сандански, зад волана на лек автомобил  „Фолксваген е бил спипан и 60-годишният И. К. от Сандански. Алкотестът отчел 1,30 промила. я въздух.

Около 20:00 часа вчера в с. Илинденци, община Струмяни, при извършени проверки от униформените са спипани двама пияни водачи – В. Д. на 51 г. от същото село е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ с наличие на 1,42 промила алкохол и С. Г. на 62 г. от Благоевград, който подкарал „Опел Астра“ с 1,77 промила.

Срещу всички заловени пияни водачи са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене