Хеликоптер на „Активна грижа“ ще пази туристите в Добринище

Хеликоптерът на „Активна грижа“ ще бди за сигурността в курорта Добринище от 4 февруари 2017 година, когато започва междусрочната ваканция на учениците. Тогава се очаква курортът да се препълни с туристи, запалени скиори и сноубордисти.

За да осигурят безопасност на хората по пистите, въздушните екипи на застраховка „Активна грижа“ ще направят оглед на терена и в 11 часа в събота ще кацнат в района на първа станция на лифта. Оттам те ще могат да достигнат за минути до всяка точка в планината в случай на нужда.

За да зарадва децата и техните родители, екипът на „Активна грижа“ организира на 4-и февруари и томбола, която гарантира на печелившите уникална разходка с хеликоптер над Пирин и красивите му върхове. Имената им ще бъдат изтеглени в 13.30 часа и обявени по микрофон.

Достатъчно е само желаещите да напишат името си и телефонния си номер и да го пуснат в специалната кутия, брандирана с „Активна грижа“.

Благодарение на изнесените точки за продажба, туристите в Добринище ще имат възможност да получат своята застраховка на цена от 6 лева за година.

Продуктът гарантира въздушен и наземен транспортен асистънс в случай на внезапно заболяване или инцидент далече от дома. Той може да бъде закупен през целия зимен сезон на касите за продажба на ски карти в Добринище.

Проектът „Активна грижа“ стартира през месец юни 2014 г., като публично-частно партньорство на Български Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност“ за подпомагане дейността на държавата в областта на спешната помощ.

Благодарение на своите въздушни и наземни екипи – линейки в цялата страна и шофьори, преминали през курс на обучение за оказване на първа помощ към БЧК, осигурява бързи спасителни действия във всяка точка на страната.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене