Заловените от „Кобра“ пернишките автоджамбази били от обкръжението на легендарния крадец Иван Иванов и работели за крими боса Пуйката

Двама от най-оборотните джамбази от Перник са помляли колата на баретите от „Кобра”, докато бягат с току-що откраднато поръчково „Ауди” в столицата. Екшънът се разиграл, както вече БЛИЦ съобщи, през нощта вчера в района на Владая. Автокрадците Гроздан Парлъков и Петър Петров буквално обезумели, щом разбрали, че ги преследват, и дали газ до дупка, вдигайки 150 км/час, дава подробности за екшъна „Телеграф”.

„Движеха се много бързо с две коли, но не успяха да вземат един завой и последва сблъсък. След това за секунди лежаха по очи на земята”, коментираха свидетели на гонката.

Гроздан и Петър били следени от няколко месеца. В хода на разследването станало ясно, че се движат в обкръжението на легендарния крадец Иван Иванов, нашумял като човека, свил мерцедеса на фолкпевицата Магда. Двамата обаче приемали най-много поръчки от криминалния бос Пуйката, който изкупувал крадените автомобили като топъл хляб, смятат ченгетата. Те били приятели и със закопчаните преди седмица други апаши, които също работели за Пуйката, Жоро Красимиров и Светльо Драгомиров.

През нощта вчера Гроздан и Петър си набелязали за свиване в кв. „Младост” поръчково „Ауди А3” S-Line, което струвало около 30 000 лева. Запалили возилото за норматив и тръгнали към Перник. Единият шофирал аудито, другият се движел зад него с работния автомобил, в който била цялата техника за отключване и палене на возилата. Не знаели обаче, че на Владая ченгетата са им направили тапа и последвала луда гонка.

Като подкрепление на ченгетата пристигнали и командосите от спецотряда за задържане на СДВР „Кобра”. В разгара на бягството обаче рецидивистите се врязали в една от колите на маскираните полицаи. Точно 3 секунди по-късно лежали с белезници на снега, като не успели дори да шукнат.

В хода на разследването лъснало още, че Петър и Гроздан крадели коли само под района на 7-о РПУ в столицата, което покрива кв. „Младост”. „Взимат по кола на ден, след това всичко отива за части. Действат по поръчка, като колегите си, които бяха арестувани миналата седмица”, коментираха полицаи.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене