35-годишен мъж, заловен от петричките полицаи с пълен чувал с канабис

Петрички полицаи влязоха в гората и чуха шум! Мъж с бял чувал на гръб се промушва в храстите, друг го следва

35-годишен мъж, заловен от петричките полицаи с пълен чувал с канабис, бе осъден на 2 години и половина след споразумение с прокуратурата. Иван Мичев от село Долна Рибница паднал в полицейски капан след оперативен сигнал, че в местността Пасковица в Огражден има направени горски сушилни за марихуана.

На 30-и септември миналата година полицейски екип на РУП – Петрич се отправил към гората, при извършения обход чули шум и съзрели двама мъже да се промушват през храстите. Единият носел бял чувал на гръб, а другият го следвал. Като забелязали полицаите, двамата хукнали към дерето, а чувала оставили до скала. Опитът да се изплъзнат се провалил и малко след това двамата мъже Иван Мичев и Иван Стоянов от село Долна Рибница са задържани.

Първоначално те казали, че чувалът не е техен, но след това Иван Мичев поел вината и заявил, че е намерил канабиса и решил да го прибере в сезаловия чувал.

Наркотичното растение с тегло 2350 грама е иззето за експертиза, като впоследствие е изчислено, че е на стойност 14 100 лв. Иван Мичев е обвинен за незаконно държане на марихуана и тъй като е с чисто съдебно минало, се споразумя с окръжния прокурор Милена Милева за по-леко наказание, след като призна вината си. Той ще изтърпи условна присъда от 2 години и половина с 4-годишен изпитателен срок и ще плати 1500 лв. глоба.

Присъдата влезе в сила веднага след като споразумението бе одобрено от окръжния съдия Петър Пандев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене