Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“: Община Гърмен унижи обществото ни!

На събрание на членовете на УС на Сдружението, проведено на 28.01.2017 г. от присъстващите членове на УС се взе решение за следната декларация:

Декларация от Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“

Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“ изразява остро възмущение и осъжда начина на работа и провеждане на редовна сесия на Общински Съвет с. Гърмен на 25.01.2017 г. по време на която се демонстрира пълно незачитане към присъстващите кметове от населени места, журналисти, представители на неправителствени организации и граждани.
Без необходимост и без никакво обосноваване, в средата на сесията общинският съветник Али Господев предложи и мнозинството от общинските съветници веднага приеха предложението, сесията да продължи като „закрита“. Не беше даден отговор на никой от присъстващите, кое налага това предложение, възпрепятстващо прозрачното и обосновано взимане на решения по предстоящите точки от дневния ред. Тези предстоящи решения включваха предложенията на кмета Минка Капитанова за разрешаване на изработване на ПУП-ове в местността „Падарката“ (гетото „Кремиковци“).
По най-безцеремонен начин, общинските съветници „затръшнаха“ вратите пред носа на „простосмъртните“, показвайки какво мислят за себе си и за останалите граждани като цяло. Така те решиха и демонстрираха, че необезпокоявани могат да вземат каквито решения искат и както си искат.
Няма как да не отбележим, че това поведение е кулминация на едногодишното управление на Минка Капитанова, която го демонстира само месец, след като пое управлението в общината. Поведение на собственик на дребна и корумпирана фирма, не и на кмет. Това поведение днес виждаме, че е заразно и е намерило добра почва за развитие и в Общинския съвет на Община Гърмен.
С тази Декларация уведомяваме Общински съвет с. Гърмен, кмета на Община Гърмен, кметовете на населени места в Община Гърмен, както и Областният Управител на Област Благоевград, че Сдружение „Бъдеще за Община Гърмен“ категорично възразява срещу такъв начин на управление и отношение към гражданите и към пряко избраните кметове на населени места, и настоява за:
1. Отменяне на всички решения взети по време на „закритата“ част на сесията от 25.01.2017 г. ;
2. Промяна и допълване в правилника за работа на Общински съвет с. Гърмен на членове посочващи случаите и начина по който се допуска провеждане на закрити заседания.
3. Допълване в правилника за работа на Общински съвет с. Гърмен с членове гарантиращи максимална прозрачност към заседанията и вземането на решения на комисии и по време на редовни сесии, чрез осигуряване на запис на всяка и публикуване на интернет сайта на общината.
4. Призовава членовете на Общински съвет да поискат оставката на Али Господев като председател на комисията по бюджет и финанси, заради недостойно и безотговорно отношение като общински съветник.
Настоящата Декларация да бъде изпратена до Областен Управител гр. Благоевград, както и до електронни медии, заедно с мотивирано писмо за отмяна на взети от Общински съвет с. Гърмен решения по време на редовната сесия от 25.01.2017

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене