Великият Джон Макенроу засипа Григор Димитров със суперлативи!

Тенис легендите Матс Виландер и Джон Макендоу останаха без думи след епичната полуфинална битка между Григор Димитров и Рафаел Надал

Тя продължи 5 часа и завърши с победа за испанеца с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4. Той ще играе на финала на Аустрелиън Оупън срещу Роджър Федерер.

„Аз съм без думи, а това рядко се случва. След мач като този да ме нарекат тенисист за мен е привилегия! Надал и Димитров говореха на корта. Григор бе изключителен и бе на нивото на Надал. Нито един от двамата не изглеждаше изморен. Невероятен мач!“, каза Макенроу.

„Няма никакво съмнение, че това бе най-добрият мач на турнира. Удивен съм и изненадан от това, което видях. Григор дори не се изпоти. Беше перфектно подготвен. В един момент изглеждаше победител и не знам дори как Надал оцеля.

Невероятно съм впечатлен от Димитров. Той показа по-добра защита от всеки друг тенисист в света, а сеченият му форхенд е непосилен дори за Федерер. Вече трябва да включим Григор като основна заплаха за най-големите. Той е като Раонич и Нишикори. Колкото и да обичаме Федерер и Надал, трябва да отстъпят път на новите лица. Искам да видя Григор с титла от Големия шлем.

От българина се иска още съвсем малко – да играе повече сервис мрежа. Много е бърз и му е нужно наистина още малко“, коментира Виландер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене