Бивш благоевградски юноша пред трансфер в гранда „Динамо“

Иван Иванов може да продължи кариерата си на Балканския полуостров, но този път на север от Дунав

Централният защитник, прекрати договора си с „Панатинайкос“ преди няколко седмица, след като игра за столичния тим 6 месеца. Стана ясно, че след интереса от страна на клубове от Казахстан, Русия и България, играчът е силно желан от румънския гранд Динамо (Букурещ). Местният „Газета спортурилор“. Дори се твърди, че преговорите са в напреднала фаза. За Динамо това ще е първият зимен трансфер, като приоритет за „кучетата“ е да ангажират именно защитник.

29-годишният Иванов, който записа през есента 19 мача и отбеляза 1 гол за „детелините“, бе преследван от контузии и остави противоречиви впечатления с изявите си в Гърция. Той е юноша на „Македонска слава“ и откритие на Васил Петров. Прави дебют в професионалния футбол на 16 години за „Пирин 1922“ при Борис Николов. След това в своята кариера премина през ЦСКА, „Локомотив“(Пловдив), а така също в чужбина се състезаваше в „Партизан“(Белград) и Базел, където обаче претърпя тежка травма и тя го извади от игра в продължение на година и половина. Това в същото време оказа определено тежко влияние върху кариерата му, която той се опита да рестартира с екипа на пловдивските „смърфове“.
В Румъния припомнят, че той има 40 участия и 3 гола за националния отбор и твърдят, че трансферът може да се осъществи до дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене